Sahi, Bu Hafta Ne Dinlesek Serisi-1?

Müzik fanatiklerini sevindirecek bir playlist serisi geliyor.

1-Hazır İran’da ayaklanmalar başlamış, halk özgürlük içinya bismillah demişken hepimizi daha da gaza getirecek bir David Bowie şarkısı ile giriş yapmak düşer bize de.

Rebel Rebel- David Bowie 

2- Meditatif sesiyle ruha dinginlik veren Hannes’in, Waterbaby ile söylediği şarkı hem sizi biraz sakinleştirecek hem de gayet samimi bir ortamda çekilmiş video klibiyle tatlıca gülümsetecek.

Stochholmsvy-Hannes&Waterbaby

3-Adriano Celentano'nun Susanna'sından uyarlanan Ah Fatma! şarkısı, vazgeçemeyeceklerim arasında hiç şüphesiz. Beş Yıl Önce On Yıl Sonra grubunun seslendirdiği şarkının Ajda Pekkan'a ithaf edildiği de söylentiler arasında. Dinleyince insanın beş dakika Fatma olası geliyor.

Ah Fatma! -Beş Yıl Önce On Yıl Sonra

4- Birkaç yıl önce Ebru Gündeş'i playlistine koyacaksın deseler sanırım koca bir asla derdim -hatta demiş bile olabilirim- fakat bunun ıslah edilmez bir önyargıdan ibaret olduğunu Youtube'da izlediğim bir belgesel serisinde çok net anladım. ŞokoPop'un çok değerli katkılarıyla keşfettiğim 'Demir Attım' listeme de demir atıyor ve yaşasın önyargısız playlistlere deyip devam ediyoruz.

 Demir Attım- Ebru Gündeş

5- Siz de benim gibi Gürcü müziğe ve ritmin ahengine bayılıyorsanız, Reggaeon grubunun tüm şarkılarına bir bakmanızı tavsiye ederim. Kazım Koyuncu ile Bob Marley'in hayali düeti gibi bir tat veren grup, Reggae janrında da başarılı olduklarını kanıtlıyorlar. Yeni şarkılar çıkarmalarını iple çekiyorum.

Barati-Reggaeon

6-Elektronik müzik denilince akla hemen gelenlerden biri olan Santi&Tuğçe ikilisi ve JPatterson'un beraber ürettiği Alegria, yavaş başlayıp ortalarda iyice coşturan melodisiyle bana saksafonun varlığını sevdirmiş nadir eserlerden biri diyebilirim.

Alegria-Santi&Tuğçe