Sex & the City: Karakterimizi Yansıtan Kıyafetler

As good as anyone, better than most.

90’lardan beri favori ve ikonik bir dizi olan Sex and The City, New York’ta yaşayan başarılı ve kariyer sahibi dört kadının hikâyesini anlatmaktadır. Gazeteci olan Carrie Bradshaw, bir gazetede kadın erkek ilişkileri ve seks üzerine yazılar yazmaktadır. Carrie, yazılarını yaşadığı ilişkileri ve deneyimlerini referans alarak yazmaktadır. Miranda, avukatlık yapmaktadır. Erkekler ve aşk konusunda kaskatı kuralları vardır ve genelde bir şey hissetmeden ilişkilerini sürdürmeye çalışır. Halkla ilişkiler şirketi olan Samantha, diğer kızlara göre biraz daha çapkındır. Tek gecelik ilişkileri tercih eder ve takılacağı erkekler konusunda seçici değildir. Grubun en romantiği ve tutucu olanı Charlotte'ın en büyük amacı mükemmel, genç ve zengin bir erkekle büyük bir aşk yaşayarak kusursuz bir düğünle evlenmektir.

Konusu ve bize aşk hakkında verdiği dersler dışında günümüze kadar etkisini sürdüren ve dillerden düşmeyen bu dizi konu moda olunca akıllara gelen ilk şey! 25 yıl önce moda dünyasına vurdukları damga hâlâ hayatımızın içinde. Özellikle 90’lar ruhunu yeniden yaşadığımız bu yıllarda hâlâ ilham kaynağımız olmaya devam ediyor. Karakter özelliklerini dışa vuracak şekilde modayı kullanan ve buna göre giyinen karakterler bakalım hangi parçaları tercih ediyor. 

Carrie Bradshaw

Carrie'nin tarzı kesinlikle dikkat çekici ve benzersiz! Sarı, gür ve kıvırcık saçları zaten onun doğal bir çekiciliği ve iddiası olduğunu gösterirken hayalperest ve romantik kişiliği, çılgın ve sıra dışı tarzıyla birleşerek ilginç bir kontrast yaratıyor.

Carrie'nin modayı yakından takip etmesi, kendi tarzını oluştururken trendleri de benimsemesini sağlıyor. Dolabındaki canlı renkler ve dekolteli kıyafetler, onun eğlenceli ve cesur ruhunu yansıtırken, pastel renkler, tütüler ve çiçek desenleri romantik ve hayalperest dünyasının bir parçası olarak kendini gösteriyor.

Özellikle maskülen tarza olan ilgisi, onun cesur ve özgüven dolu bir karaktere sahip olduğunu gösteriyor. Takım elbise ve kravat kullanımı, güçlü ve iddialı bir duruş sergilemesini sağlarken, aynı zamanda kadınlığını ve feminen yanını unutmamış olmasını gösteriyor.

Carrie'nin tarzı, farklı özelliklerin ve stillerin uyum içinde bir araya gelerek kendi benzersiz kişiliğini yansıttığı göz alıcı bir kombinasyon. Bu çeşitlilik ve çıkışlarıyla dikkatleri üzerine çeken ve kendi moda ifadesini yaratmaktan çekinmeyen güçlü karakterini kıyafetlerinde bu şekilde yansıtıyor.

Miranda Hobbes

 Miranda'nın tarzı, güçlü ve asil bir duruş sergileyen kısa kızıl saçlarıyla uyumlu bir şekilde maskülen ve feminen öğeleri bir araya getiriyor. Siyahın gücünü sık sık kombinlerinde kullanarak kendine olan güvenini ve kararlılığını vurguluyor.

Miranda'nın kombinlerindeki keskin detaylar, aşk, erkekler ve hayat konusundaki katı kurallarını yansıtıyor. Bu detaylar, onun güçlü kişiliğini ve belirgin duruşunu vurguluyor. Maskülen ve feminen parçaları bir araya getirerek cinsiyet normlarına meydan okuyor ve kendine özgü bir stil oluşturuyor.

Miranda'nın tarzı, güçlü ve bağımsız bir kadının güzelliğini ve yetkinliğini vurgulayan dikkat çekici bir kombinasyon gibi görünüyor. Maskülen ve feminen öğeleri bir arada sunarak modada kendi sınırlarını zorlayan ve kendi benzersiz tarzını yaratan cesur bir karakteri yansıtıyor.

Samantha Jones

Samantha’nın dolabında kullandığı cesur dekolteler ve baştan çıkarıcı renkler onun çapkın ve iddialı ruhunu yansıtıyor. Kısa ve sarı saçları ise bu iddiasını daha da vurguluyor, enerjik ve dikkat çekici bir duruş sergilemesini sağlıyor.

Girlboss kimliğiyle iş hayatında tercih ettiği maskülen tarzı, büyük ve şaşaalı altın takılar ve parlak renklerle birleştiriyor. Bu kombinasyon gücü ve kararlılığı temsil ederken aynı zamanda zarafetini ve kadınlığını da ön plana çıkarıyor. Lüks ve ihtişam, onun tarzına hakim olan öğelerden biri. Lüks ve şaşaa, onun stilini tamamlayarak karakterine uygun bir bütünlük oluşturuyor.

Charlotte Goldenblatt

Charlotte'nin tarzı, romantikliğini yansıtan pembe ve krem tonlarıyla dolu kombinlerinde ve tutucu tercihlerinde kendini gösteriyor. Bu tercihler, onun duygusal ve zarif ruhunu kombinlerine yansıtarak kendi benzersiz tarzını oluşturmasına yardımcı oluyor.

Tutucu kişiliği, diz hizasında tercih ettiği etek boylarıyla kendini gösterip onun zarif ve asil duruşunu vurgularken aynı zamanda geleneksel bir tarza da işaret ediyor. Bu stil, ideal bir erkekle büyük bir aşk evliliği hayalini taşıyan Charlotte'ın romantik düşüncelerini yansıtıp onun zarafetini vurgulamaktan da geri kalmıyor. 

Biz bir dizide olmasak da giydiğimiz kıyafetlerle etrafımıza kendimiz hakkında çokça ipucu ve bilgi veriyoruz. İletişim olarak konuşmaktan önce kullanıyoruz giydiğimiz kıyafetleri. Bu yüzden moda, bize kendimizi ifade etme fırsatı sunuyor ve iletişim konusundaki en büyük yardımcımız oluyor. Siz de kendinizi özgürce ifade edebilme fırsatı için yukarıda dikkat ettiğimiz özelliklere göre kendi Sex and The City karakterinizi bulup tarzınızı ona göre şekillendirebilirsiniz. <3