Şeytan Marka Giyer

Andrea ve Emily Variety dergisinde.

Variety dergisi 2023 yılının aktörler konulu aktör kapaklarını yayınladı. Bunlar Cillian Murphy - Margot Robbie, Anne Hathaway - Emily Blunt, Halle Bailey - Rachel Zegler, Emma Stone - Bradley Cooper, Jacop Elordi - Colman Domingo. Beş kapakta ikili olarak kapaklarda yer alan aktörler dergi için röportajlar yaparak birbirleri ile deneyimlerini paylaştılar.

Anne Hathaway ve Emily Blunt'ın da yer aldığı Variety dergisinde Christopher Nolan'la çalışmak hakkında konuştukları röportajda, The Devil Wears Prada filmindeki anılardan bahsediyorlar. İki başarılı aktörün ilk karşılaşmalarındaki tepkileri, Emily Blunt İngiltere'den yeni geldiği için Anne Hathaway'in ona yardımcı olması ve 18 yıllık dostukları üzerine sohbetleri Variety Youtube kanalında yayında.

Türkçeye Şeytan Marka Giyer olarak çevrilen film bence Amerikalıların sevdiği onlar adına ikonik film denilebilecek konumda. Oyuncuların kariyerlerinde önemli bir konumda olduğu kabul ettikleri bir gerçek.

Başrollerini Merly Streep, Anne Hathaway ve Emily Blunt'ın paylaştığı The Devil Prada filmi, film ile aynı adı taşıyan kitap uyarlanmasıdır. Oscar, Altın Küre, Bafta adaylıkları olan film 2006 yılında yayınlanmıştır.

Şeytan Marka Giyer filmi Anne Hathaway'in oynadığı Andrea Sachs gazeteci olmak için deneyim amacıyla başvurduğu işlerden Runway moda dergisindeki iş görüşmesiyle başlıyor. Merly Streep'in canlandırdığı Miranda Priesty karakteri Runway dergisinin baş editörüdür. Disiplinli, katı ve acımasızdır. Çalışanlarını zorlayan, onlara sert davranan Miranda, kendisine ikinci asistan olarak işe aldığı Andrea karakterini sürekli zorlar ona özel hayatına vakit kalmayacak sorumluluklar verir. Emily Blunt'ın oynadığı karakter Emily Charlaton, Miranda'nın ilk asistanıdır ve film boyunca Andrea karakteri ile arasındaki gerilim, çekişme çoğu zaman eğlenceli hava katmıştır. Şeytan Marka Giyer'de Andrea karakteri işte başarılı olabilmek için tamamen değişiyor ve ailesi, sevgilisi, arkadaşları ile arası bozuluyor. Bu durum karakteri tercihler yapmaya sürüklüyor.

Film boyunca karakterlerin kıyafetleri dikkat çekicidir. Tamamen o yılların modasına uyan, lüks markarlardan tercih edilen görünümler 2000'li yılların başlangıcındaki moda hakkında bilgi veriyor.

Şeytan Marka Giyer filmi moda sektöründeki birçok olaya dikkat çekmiştir. Kadınların sıfır beden olması gerekteğini, sürekli koşuşturma içindeyken bile güzel durmaları, yükselmek için kimseyi acımamaları, kendilerini sürekli ön planda durarak savaştıklarını, hayatlarındaki sıkıntılara rağmen işlerinin her zaman ön planda olduğunu göstererek bu kadar şovun, şaşaalı hayatın gerçek yüzünün bır kısmı yansıtılmıştır.