Sihir-Büyü-Aşk-İhanet: Merlin

İzlediğim en iyi dizilerden biri olan Merlin'i sizin için derledim.

Kral Uther tarafından yönetilen Camelot krallığında büyünün yasak olduğu bir dönemde, Merlin adında doğaüstü yeteneklere sahip genç bir adam, geleceğin Prens Arthur'una rastlar. İki gencin rekabetle başlayan tanışıklıkları kısa sürede arkadaşlığa dönüşüyor.

Hikayede Merlin, doğaüstü ve büyülü yaratıkların evi olan Camelot'a seyahat eder ve oradaki amcasının yardımıyla büyülü yeteneklerini geliştirmeye başlar. Merlin'in çocukluk hikayesinde, Merlin gelecekte çok önemli bir büyücü olacaktır. Ancak, genç Merlin'in yaşadığı Camelot'a hükmeden Kral Uther' dı ve Kral Uther büyüyü yasaklamıştı. O sırada genç büyücü Merlin'in yolu, henüz kral olmayan Prens Arthur'un yolu ile kesişti. 

İkilinin arasındaki ilişki başlangıçta rekabetçi olsa da kısa sürede çok yakın bir arkadaşlığa dönüştü. Dizide bu ikilinin gelecekte Camelot ve diğer krallıkların kaderinde büyük rol oynayacağı tahmin ediliyor. Dizide  Merlin'in Camelot'a geldikten sonra büyülü yeteneklerini geliştirmek için yaşadığı maceralara dayanmaktadır.

Dizideki diğer oyuncular ise;

Gaius, kraliyet ailesine hizmet etmekle görevli bilge yaşlı bir doktor. Gaius herkes tarafından sevilen ve saygı duyulan bir karakterdir.  Gaius, Merlin'in büyülü yeteneklerini geliştirmesine ve sırlarını saklamasına yardım etmiştir.

Uther Pendragon, Prens Arthur'un babasıdır.  Barışçıl bir imparatorluk adına tüm cadıları ve ejderhaları yok etmiştir ve büyüyü yasaklamıştır. Bu olaylar Kral hakkında olumsuz olaylara yol açmıştır.

Gwen genç bir hizmetçidir. Babası bir demirciydi. Prens Arthur'a aşık olan Gwen, onun da onu sevdiğini biliyor. Ancak dizide ikisinin bir arada olamayacağı görülüyor. 

Kral Uther'in evlatlık kızı Morgana, Uther'den nefret eder. Çünkü Uther, Morgana'nın annesini büyü yaptığı için öldürmüş ve ardından Morgana'yı yanına alarak büyütmeye karar vermiştir. Dizini ilerleyen bölümlerinde Morgana hakkında sırlar ortaya çıkacaktır. Dizideki önemli karakterlerden biridir.

Benim yorumum keşke hiç bitmeseydi. Kral Arthur efsanesinden bağımsız, fantastik öğeleri bol olan, üstelik yer yer komik bir gençlik dizisi diyebilirim. Çoluk çocuk her kesime hitap eden bir dizi.

Dizinin görüntüsü biraz eski. Gösterilen büyülerin ışıklandırmaları bazı sahnelerde biraz yapma duruyor. Fakat oyuncular, kurgular, işleniş öyle iyi ki dizideki küçük sorunlar farkedilmiyor bile. Her bölüm farklı bir olay anlatılıyor. Bölümleri şaşkınlıkla izliyorsunuz. Gerçekten çok iyi bir dizi herkese tavsiye ederim.