Sinemadan Konuşalım (Bölüm 1)

Ters köşe film önerileri

Ters Köşe Sevenlere... (Spoiler içermez, öneri yazısıdır.)

Matchstick Man: İlk önerim dilimize Üç Kağıtçılar adıyla çevrilmiş Matchstick Man filmi. Başlangıçta profesyonel iki dolandırıcının hayatına yakından bakacağımız bu filmde işler birden birde değişiyor. Ana karakterimiz Roy’un obsesif kompulsif bozukluğu için başladığı terapide hayatının değişeceğini kim bilirdi? Tam bir ikna ve yalan profesörü olan Roy, işinde gerçekten sandığı kadar iyi mi? Başrollerinde Nicholas Cage ve Sam Rockwell’in yer aldığı komedi ve gerilim türündeki bu film sonu, sizi asla tahmin edemeyeceğiniz bir şekilde şaşırtacak. Unutmayın herkes kandırılabilir! 

Wanted: Öyle bir kadro ki filmi izlememek elde değil. Başrollerini James McAvoy, Morgan Freeman ve Angeline Jolie’nin paylaştığı bu aksiyon gerilim filmini çok seveceksiniz. Babasının öldürülmesi üzerine ona ulaşan örgüte katılan sıradan bir beyaz yaka olan Wes’in içinden adeta bir intikam savaşçısı çıkıyor! Aksiyon sahneleri ile son dakikasına kadar heyecanınızı diri tutacak bu filmi kesinlikle kaçırmayın. Sonuç olarak, boynuz kulağı geçiyor sözünün ispatı diyelim:) 

Source Code: Trene yapılan bir bombalı saldırıyı durdurmak için görevlendirilen asker, başka birinin bedeninde 8 dakika içinde bombayı imha etmekle görevlendirilir. Simülasyon her başladığında farklı yollar denemek zorunda olan Colter, görevi tamamlayabilecek mi? Jake Gyllenhaal’ın başrolünde olduğu bilim kurgu/gerilim türündeki bu filmi merak içinde izleyecek ve sonlarında duygulanacaksınız bile.

Yaşayacak 1 dakikadan az zamanın olduğunu bilseydin, ne yapardın? 


Forgetten: Son yılların en başarılı ters köşe filmlerinden olan Forgetten’a listede yer vermesem olmazdı. Ailesiyle birlikte yeni bir şehre taşınan Jin-seok, yaşamaya başladıkları evle ilgili garip hislere kapılır. Odasının karşısında bulunan kapının kilitli olmasının yanı sıra gelen sesler ile irkilen genç kilitli oda ile ilgili kabuslar görmeye başlar. Bu sırada kayıplara karışan abisinin bulunup eve getirildikten sonra bambaşka biri olduğunu fark eden Jin-seok, gizlice abisinin peşine düşer, olaylar gelişir ve hayatının gerçeğiyle yüzleşir. Katman katman kurgulanmış bu filmi izlerken hiç sıkılmayacaksınız. İzlemeye fazlasıyla değer... 

Shutter Island: Bu inanılmaz baş yapıtı hala izlemediyseniz çok şanslısınız. Hafızamı kaybetsem de tekrar izlesem dediğim filmlerdendir Zindan Adası. Leonardo DiCaprio ve Mark Ruffalo’nun iki dedektife hayat verdiği bu filmde, amaç her ne kadar bir akıl hastanesindeki soruşturmayı çözmek olsa da olaylar fazlasıyla değişiyor. Karakter işlemesi son derece başarılı ve sizi empati kurmaya zorlayacak cinsten. Daha önce neden izlemediğinizi sorgulayacaksınız! 

Listeme almadığım fakat inanılmaz şaşırtıcı ve izlemekten keyif alacağınıza inandığım kült ters köşeleri de fazlasıyla öneririm; Seven Pounds, Prestige, Fight Club, Sixth Sense...

BONUS DİZİLER: Behind Her Eyes ve Black Mirror – White Christmas