Son Dönemin Popüler Konusu Olan Astral Seyahat Nedir, Nasıl Gerçekleşir?


Son dönemlerde filmlerle, dizilerle birlikte sıkça duyduğumuz astral seyahat kişiler tarafından merak konusu oldu. Özellikle ‘’Gözlerinin Ardından’’ dizisinin yayınlanması ve büyük bir ilgi görmesiyle konu hakkında araştırmalar sıkça yapılmaya başladı. 

Peki Astral Seyahat Nedir?

Astral seyahatın kökeni spiritualist (ruhçu) inanışa dayanmaktadır. Tanımı, kısaca ruhun bedenden geçici bir süre ayrılıp bu ayrılma esnasında bilinçli olarak kişilerin fiziksel bedenleri dışında başka yerlere seyahat etmesidir.  


Astral Seyahat Geçmişi 

Astral seyahat, yanlış rüya tanımından ve insanların mistik ögelere duyduğu ilgiden dolayı doğmuştur. Esasında “Lucid Dreaming” (yarı-uyanık rüya) deneyiminin insanlar tarafından yanlış yorumlanmış hali olduğu söylenmektedir.

Uyku-uyanıklık arası insanların tam uykuya dalmadan (hipnogojik) ve uykudan uyanmadan önceki (hipnopompik) yarı uyku halinin, beyine duyu organlarından bilgi gelmemesi ve beynin alfa dalgaları yayınlaması sonucu oluşmakta olduğu dile getirilmektedir. Halk arasında tavşan uykusu olarak da bilinir.

Uyku-uyanıklık arası denilen bu yarı uyku hali ise doğal olarak olduğu gibi meditasyon, zen, yoga gibi yöntemlerle de oluşturulabilir. Bu uyku-uyanıklık arası halde bazen göz kapaklarının  kapalıyken gözyuvarların hareket etmeleri söz konusu olabilir, bu rüya görüldüğünün işaretidir.  Kimi zaman paranormal algılamaların meydana geldiği rüyalarda beş duyu yoluyla değil, zihinsel algılanma söz konusudur. REM, uykunun rüya görülen ve o rüyayı anımsayan evresi, uykusu da uyku-uyanıklık arası, şuuraltı kapısının açıldığı hal olarak da belirtilir.


Astral Seyahat Nasıl Gerçekleşir? Tehlikeleri Var Mıdır?

Astral seyahati gerçekleştirenler, yaptığını iddia eden kişiler bazı teknikler kullandıklarını belirtiyor. Bunlar; 

1-Vücudun serbest ve rahat bırakmak

2- Dikkatin sadece astral seyahate verilmesi ve gerçekleşmesine odaklanmak

3- Gürültülü, rahatsız edici ortamlardan uzaklaşıp rahat yatakla  ve karanlık bir ortamda uygun koşullar sağlayarak gözleri kapatmak

4- Hissedilen korku, endişe gibi duygulara kapılmamak ve rahatlamak için hayal kurmak başlıca şarttır. Ekstra olarak nefes alma teknikleri kullanmak ve ortama tütsü eşliğinde, hafif ve, sakin müzikler eklenmek de rahatlanmaya yardımcı olabilmektedir

5- Yorgun, uykulu halde olmak yerine yarı uykulu kişinin kendi isteğiyle uykuya dalması gerekmektedir

6- Fiziksel ve zihinsel ortam oluşturulduktan sonra ruhun bedenden uzaklaşmasına odaklanılır, bir gücün sizi yukarıya çektiği düşünülebilir. Bunu yaparken her şeye rağmen(kalp hızı artışı, nefes zorluğu) sakince olanları karışılmalı ve odaklanılmalıdır

7- Son aşamada da bütün kaslar gevşer, bilinç bulanıklaşır ve ayağa kalkmak için hareket haline gelinmesi gerekmektedir. Bu hareket sonunda arkaya dönüp bakıldığında bedeninizi görüyorsanız başarılı olunduğu iddia edilir.


Bazı araştırmacılara göre astral seyahat yoluyla keşif yapmanın potansiyel tehlikeleri de vardır. Bu tehlikeler ise; 

1- Nefes alma zorluğu

2-Fiziksel bedenin ölümü: Ancak bu, odada birisinin olup bedene herhangi bir şey yapması sonucu oluşur

3-Bilincin ölümü: Burada ise kişinin astral seyahat sırasında ölüm yaşanırsa gerçek hayatta da öleceğine inanılır

4- Mülkiyet, zararlı ruhlar veya olumsuz kuvvetlere karşı güvenlik açığı: Burada kişi ona zarar vermek niyetiyle negatif ruhlarla aynı boyutta bulanabilir ve tehlikelerle başa çıkmaya çalışılmalıdır.