Son Dönemlerde Reklam Sektörüne Ait İlginç Gelişmeler

Reklam sektöründeki ilginç gelişmeleri ele alıyoruz.


Nijerya’daki Reklamlara Getirilen İlginç Yasak 

Nijerya’da reklam denetim kurulu ARCON, reklamlarında İngiliz aksanı ve beyaz oyuncu yasağı getirdi. 22 Ağustos’ta yayınlıktaki bir habere göre pazarlama iletişim faaliyetlerinde ve reklamlarda Nijerya’lı modeller ve seslendirme sanatçıları bulunacak. Nijerya’daki hükümet ise yerel yetenekler ortaya çıkarmak ve ekonomik büyümeye destek vermek amaçlı bu kararı aldıklarını belirtiyor. Önceki yıllarda reklamların çoğunda İngiliz modeller ve seslendirme sanatçıları bulunuyordu. Yeteklerin yarısı İngiliz’di ve ARCON da buna bir dur dedi. The Times’ta verilen bilgiye göre de aynı zamanda beyaz model yasağı da uygulayan ilk ülke oldu.


İngilizlere İşaret Dilini Öğreten Marka

Cadbury markası işitme engellilerin  hayatta bir yerleri olduğunu hatırlatmak ve onların sohbetlerin dışında kalmasını önlemek için “Sign with Fingers Big and Small” kampanyasını başlattı ve İngiltere Ulusal İşitme Engelli Çocuklar Derneği ile güçlerini birleştirdi. Bu kampanyada Cadbury Fingers, İngilizlere işaret dili üzerine anlaşılması kolay, kısa dersler vermeyi ve bunların günlük hayatta da kullanılmasını hedefliyor. Kampanya kapsamında oluşturulan sitede de İngiliz işaret dili dersleri sunuluyor.

VCCP Londra’nın hazırladığı reklam filminde Cadbury markası, sohbetlerin dışında kalmaktan yakınan, işaret diliyle anlaşan genç bir kızın anlattıklarını altyazılarla ekrana döküyor, altyazının ise önüne geçen aile bireyleri tarafından sık sık bölündüğü ve kızın bundan rahatsız olduğu görülüyor.


Diamonds Factory’nin Tarihe Meşale Tutan  Kampanyası

Diamonds Factory, “Tarihi portrelerde kullanılan bu mücevherlerin tahmini değeri ne kadar?”  ve “Tarihteki 7 güçlü kadınlardan sosyal medya çağında yaşasaydı Instagram profilleri nasıl görünürdü?” sorularını yeni kampanyasıyla yanıtladı. Tarihteki 7 efsane kadınlardan; Marie Antoinette, Kraliçe I. Elizabeth, Kleopatra, Boudica, Wu Zetian, Büyük Catherine ve İskoç Kraliçesi Mary’nin portrelerini Instagram postuna dönüştürerek fantastik hikâyelerine uygun başlıklarla oluşturdu. Markanın Pırlanta Mücevher Danışmanı James Harris, Instagram postlarında yer alan portrelerdeki tarihi mücevherlerin tahmini değerini bugünün fiyatlarıyla paylaştı.