Soweto Barında Dehşet!

Güney Afrika: Soweto ilçesinin barında on beş kişi silahlı saldırı sonucu vurularak öldürüldü.

Polis, Güney Afrika'nın Soweto kasabasındaki bir barda saldırı sonucu en az 15 kişinin vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Silahlı kişilerin Pazar sabahı erken saatlerde Orlando East meyhanesine girdiğini ve bir grup gence rastgele ateş etmeye başladığını sözlerine eklerken sonrasında beyaz bir minibüse binerek olay yerinden kaçtıkları bildirildi.

Polis, saldırının nedeninin belirlenmediğini söyledi.

BBC'den Nomsa Maseko'nun haberine göre, hastanede tedavisi devam eden birkaç kişinin durumunun halen kritikliğini koruyor.

Kurbanların 19 ila 35 yaşları arasında olduğuna inanılıyor.

Gauteng eyaletinin polis şefi Korgeneral Elias Mawela BBC'ye yaptığı açıklamada, saldırının "masum meyhane patronlarına karşı soğukkanlı bir saldırı" olduğunu söyledi.

Ofisinden yapılan bir basın açıklaması, silahlı kişilerin bara girdiklerinde tüfek ve 9 mm tabancalarla silahlandırıldığını söyledi.

Polisin kimlikleri henüz belirlenemeyen zanlıların arandığı belirtildi.

Güvenlik güçleri, Pazar günü yaptığı açıklamada, güneydoğudaki KwaZulu-Natal eyaletinde ayrı bir meyhanede düzenlenen silahlı saldırıda dört kişinin daha öldüğünü söyledi.

Güney Afrika'da bu tip silahlı saldırılar nadir olmamakla beraber genellikle çetelerle veya alkolle bağlantılıdırlar.

Ancak bu olay yetkililerce, son derece yüksek bir ölüm oranı içermekte ve Doğu Londra'daki başka bir barda gaza maruz kaldığı veya zehirlendiği düşünülen 21 gencin ölümünden kısa bir süre sonra geldiği için gizemini korumaktadır.

Yetkililer, soruşturmanın tüm hızıyla devam ettiğini açıklamalarına eklediler.


KAYNAK: BBC