Spor Temalı 10 Film Önerisi

Boks, satranç, futbol ve daha fazla spor filmi önerileri.

Spor filmlerinin kurgu da olsa yaşanmış bir hikayeden de alınsa motive edici özelliği vardır. Önereceğim filmlerde genelde büyük başarılar da anlatılsa, siz yaptığınız sporda en iyisi olmak zorunda değilsiniz. Siz kendi yapabileceğinizin en iyisini yapmaya odaklanmalısınız.

Şimdi film önerileri

1-Rocky

Rocky filmi elbette çok eski bir film. 1970’lerin sonlarında çekilmiştir. Rocky karakteri, bir tefeci için çalışan amatör boksördür. Bir reklamda dublörlük yaparken şans eseri ağır siklet şampiyonu olan Apollo Creed tarafından keşfedilir. Onu bir dövüş davetine çağıran Apollo , kaderinin değişmesini de sağlamıştır.


2-Senna

Yarışçı Ayrton Senna ile rakibi Alain Prost arasındaki rekabeti ve siyasetin spora dahil oluşu ile spora getirdiği zorluklar değinilir. Dünyanın en iyi Formula 1 pilotu olarak gösterilen Senna, bir yarış sırasında direksiyondan kopan bir parçanın başına gelmesi sonucu hayatını kaybetmiştir.


3-The Blind Side (Kör Nokta)

Annesi uyuşturucu bağımlısı, babasını hiç tanımamış ve 13 kardeş ile berbat bir hayatı olan Afro Amerikan bir çocuğun, zengin bir aile tarafından evlat edilmesi sonrası değişen hayatı anlatılıyor. Film gerçek hikayeye dayanmakta ve Amerikan futbolu oyuncusu Micheal Oher'in yaşam hikayesi anlatılmaktadır. Fırsat ve imkan verildiğinde beklemediğiniz insanların bile başarılı olabileceğini anlatmaktadır.


4-Goal (Gol)

Filmde başrolün hayali futbolcu olmaktır. Ailesi ile birlikte küçük yaşta ABD’ye taşınan Santiago Munez, bu hayaliyle yanıp tutuşur. Fakat ailesinden hiçbir destek alamaz. Böyle sürüp giderken şansı güler ve eski bir futbolcu onu keşfeder. Şimdi kendini kanıtlama vaktidir ve bunun için elinden geleni yapar.

5-42

ABD beyzbol büyük liginin ilk siyahi oyuncusu Jackie Robinson'un biyografisini anlatan filmdir. Sporda dahi olan ırkçılıkla ettiği mücadele ve başarı öyküsü ile 42 izlemeye değer.


6-Raging Bull (Kızgın Boğa)

80’li yılların önemli filmlerinden biri olan Raging Bull, boksör Jake la Motta'nın kendi ağzından anlattığı hayat hikayesini konu alır. Anlatım, renkler, uyum ve özellikle Scorsese yönetmenliği ve onun favorisi De Niro’nun oyunculuğu ile izlenmesi gereken bir filmdir.

7-Rush ( Zafere Hücum)

Film, şimdiye kadarki en büyük iki rakip olan Formula 1 yarışçılarının (Hunt ve rakibi Lauda) gerçek hikayesini anlatıyor. Fakat filmde sadece bu yarış ortamı değil özel hayatları da yer alıyor.


8-Million Dollar Baby (Milyon Dolarlık Bebek)

Maggie Fitzgerald adlı kadının, dövüşçü yetiştiren Frankie Dunn isimli hocanın salonuna gelmesi ile işler başlar. Bu film, En İyi Film Ödülü'nü de içeren 4 Akademi Ödülü almıştır.


9-Queen Of Katwe (Katwe Kraliçesi)

Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu filmde Uganda’da yaşayan bir kızın satranç ile tanışması ile hayatında nelerin nasıl değiştiği anlatılmaktadır. Elbette bu değişim kolay olmamış önüne çıkan birçok farklı engeli cesareti ve isteği ile aşmıştır. Konusu itibariyle spora ilgi duymayan biri bile izleyebilir.


10-Dangal

Aamir Khan eski bir güreşçiyi ve hayallerini gerçekleştiremediği için kızlarının gerçekleştirmesini isteyen babayı canlandırmaktadır. Kızları en başta bunun kadınlara göre olmadığını söyleyip kaçmaya çalışsa da babaları inatçıdır. Gerçek hikayeden uyarlanan film hem spor hem dram hem de kadınların başarı hikayesini anlatmaktadır.