Sprey Elbiseden Robot Köpeklere: Coperni Paris Moda Haftası'nda robot köpeklere yer verdi

Paris Moda Haftası'nda defileyi robot köpekler devraldı.

Daha önce Bella Hadid'in bulunduğu defilede, üzerine sprey boyadan elbise yapan Coperni, bu kez robot tasarım şirketi Boston Dynamics'e ait olan 75000 dolar değerindeki robot köpekleri defileye çıkararak tekrar çıtayı yükseltti.

Coperni'nin Theatre National de la Danse'de sahnelenen Sonbahar/Kış 2023 defilesi, Jean de la Fontaine tarafından yazılan fransız fabl Le Loup et l'Agneau'nun (kurt ve kuzu) yeniden tasavvuruna dayanıyordu. Markanın tasarımcılarından olan Sébastien Meyer ve Arnaud Vaillant, "Farklı gruplar arasındaki güç dengesini anlatan harika bir hikaye sunmak istedik. Kurt ve kuzu yerine, insanlar ve robotları ele aldık" ifadelerini kullandı.

Modeller kuzuların rolünü üstlenirken, kurtların yerini beş robot köpek aldı; bunlardan biri ön sıradaki influencerlardan birini ziyaret etti ve daha sonra koreografili bir sekansla model Rianne Van Rompaey'in ceketini çıkardı ve ikisi arasındaki uyumu sembolize etmesi için ceketi ona geri verdi.


İnsan ve teknoloji arasındaki diyaloğu anlatan gösteri, ünlü İngiliz model Kate Moss'un kızı Lila Moss'un çantasını aynı robota verip, geri döndüğünde robotun çantayı ona vermesiyle devam etti.

Vaillant, daha sonra Vogue'a yaptığı açıklamada, teknolojiye yönelerek koreografide bir evrim gerektiğine inandıklarını ve bu nedenle defilenin finalinde bir süper model yerine, robotlarla birlikte insanlar ve teknoloji arasındaki ilişkiyi vurgulamayı tercih ettiklerini söyledi.

Bu gösteri seyircinin ilgisini çekmeyi başarmakla beraber sosyal medyada binlerce beğeni aldı. Fakat, Bella Hadid'in geçen sezonki efsanevi anının aldığı beğeni sayısına yaklaşamadı.