Stokçuluk Yapanlara Ağır Cezalar Yolda

Stokçuluğu engellemek için denetim ve düzenlemeler devam ediyor.

Son günlerde meydana gelen ayçiçek yağı krizinin ardından stok konusu tekrardan gündeme gelmeye başladı. Tarım Bakanlığı ve Tüketici Başvuru Merkezi'nin açıklamalarına göre yeterli yağ stoğu mevcut fakat ortada yoğun bir spekülasyon ve fırsatçılık var. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı yeni düzenlemeleri uygulamaka için harekete geçti.

Malların değerini arttırıp azaltmak amacıyla internet üzerinden yapılan yalan haber ve spekülatif paylaşımlara verilen hapis cezas1 1 yıldan 3 yıla kadar artttırılacak. Aynı şekilde stokçuluk yaptığı tespit edilenlere verilen hapis cezasının süresinin de 1 yıldan 3 yıla kadar çıkarılması düşünülüyor.

Ülkenin çeşitli yerlerinde yerel ve zincir marketlere yapılan denetlemeler de devam ediyor. Bu denetimlerde işletmelerin faaliyetleri detaylıca inceleniyor, stok konusunda uyarılar yapılıyor. Bu denetlemelerle birlikte caydırıcılığı sağlamak adına daha etkili tedbirlerin işleme konulması bekleniyor. Bu noktada ilgili kanun teklifi ilerleyen günlerde Meclis'e sunulabilir.

Kaynak: TRT Haber, Gazete Vatan