Stranger Things

Heyecan verici bir bilim kurgu dizisi için heycanlı mısınız?

Uzun zamandır üzerinde yorum yapmak istediğim o efsane dizi Stranger Things. Bana göre Netflix'in yayınladığı en sürükleyici dizilerden biridir Stranger Things. Konusu ve oyuncuların muazzam olduğu bu dizi, sizi başladığınız andan itibaren kopamayacağınız bir dünya ya ışınlamakta. 4 Sezondan oluşan bu dizi ilk bölümünü 15 temmuz 2016 da yayınladı.


Tür: Bilim Kurgu, Korku ve Doğaüstü

Proje Tasarımcısı: Duffer Kardeşler

Başroller: Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Natalie Dyer gibi isimler paylaşmaktadır.

Dizi 4 sezon ve 32 bölümden oluşmaktadır. 4. sezonu haziran ayında yayınlanan dizinin son bölümleri de 1 temmuz itibari ile Netfixte yayınlanacak.

Dizi 1980 yıllarında İndiana eyaletinin Hawkins kasabasında geçmektedir. Küçük bir çocuğun olağanüstü bir şekilde ortadan kaybolmasıyla onları arayan arkadaşlarına yardım etmek için ortaya çıkan, doğaüstü güçleri olan Eleven adlı bir kızın hikayesini ele almaktadır. Dizinin ilk sezonunda olaylar bu şekilde gelişmektedir. İkinci sezonunda, olayların üzerinden geçen bir yılı konu alır ve karakterlerin olaylar sonrasında yaşadıklarını anlatır. Dizide bahsedilen Hawkins ulusal laboratuvarı görünüşte Amerika devleti için bilimsel araştırmalar yapan bir yer olarak bilinir. Ancak, orada gerçekleşen olaylar bunun tersidir. Laboratuvarda gizlice doğaüstü güçleri olan çocuklar üzerinde deneyler yapılmaktadır. Yanlışlıkla 'Baş Aşağı Dünya' diye anlandırdıkları tehlikeli canavarların olduğu ters bir dünya yaratırlar. Dizinin ilk sezonunda da Will adlı karakter kaçırılarak oraya hapsedilir. Ailesi ver arkadaşları bir sezon boyunca onu oradan kurtarma yolları aramaktadır. Geçen 3 sezon sonunda ters dünyanın kapısını kapatmayı zorda olsa kapattıklarını düşünürler. İzleyicilerde aynı şeyi düşündü ta ki 4. sezon gelene kadar. Sezonun başında herkesin hayatı bir şekilde yolunda gidiyormuş gibi görünüyordu ama maalesef ki Hawkins lanetlenmiş bir kasabadır ve sakin bir yaşam pek mümkün değildir. 4. sezon adı altında 8 bölüm yayınlandı ve 1 temmuz tarihinde yeni bölümleri tekrar gelicek. Dizinin yazarları 5. sezonunda geleceğinin müjdesini verdiler. Herkese iyi seyirler dilerim.