Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

Bu yazıda kadınları bisiklet sürmeye teşvik etmek için yapılan turdan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu ile bahsedilmiştir.

İzmir'de Pazar gününü değerlendirmek için dışarı çıktık ve attığımız her adımda karşımıza süslü bisikletler ve çok şık giyinmiş kadınlar çıktı. Acaba bisiklet yolunda mıyız diye bir düşündük daha sonra onları takip etmeye karar verdik.Takibin sonucunda karşımıza diğer kadınlar gibi başka kadınlar ve onları destekleyen erkekler de çıktığında bunun bir bisiklet turu olduğunu fark ettik. kadınları bisiklete teşvik etmek için yapılmış bir tur. Bu yazıda kadınları bisiklete teşvik etmek için yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'undan bahsedeceğim.

Son 10 yılda “belediyenin ve bakanlığın dikkatini çekmek için “süslü” olarak yapılan, bisikletle güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamak isteyen kadınların bisiklet yolları ve hizmetleri talebini eğlenceli bir şekilde ileterek farkındalığı artırma'' amacıyla yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, ülkenin başka şehirlerinde de yapılan bir etkinlik.

Turda ortam çok renkliydi ve neredeyse herkes gülümsüyordu. Geçirdiğimiz stresli günleri bize bie anlığına unutturan bir etkinlikti. Gelecek yıl tesadüfi olarak değilde özellikle bisikletimizi alıp katılacağımız bir etkinlik olacak.


KAYNAKÇA:

www.suslukadinlarbisikletturu.com