Tayland'da Gece Kulübünde Yangın

Bir eğlence mekanında çıkan yangında en az 13 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı.

Tayland'ın güney doğusundaki Chonburi eyaletinde bir gece kulübünde çıkan yangında en az 13 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi de yaralandı.

Polis, yangının Cuma günü yerel saatle 01:00'de (Perşembe 18:00 GMT) Sattahip semtindeki bir gece kulübünde çıktığını söyledi.

Kurtarma ekipleri, duvarlardaki yanıcı maddelerin yangını daha da şiddetlendirmiş olabileceğini söyledi.

Bangkok'un 150 km (90 mil) güneyinde bulunan Chonburi'deki mekan, 4.800 metrekare (51.660 fit kare) büyüklüğünde tek katlı bir kompleksti.

Yerel basında çıkan haberlere göre, itfaiyeciler yangını kontrol altına almak için iki saatten fazla mücadele etti.

Dört kadın ve dokuz erkekten oluşan kurbanların cesetleri çoğunlukla girişin yakınında ve banyolarda bulundu. Diğerleri ise DJ kabininin yakınında bulundu.

Şimdiye kadar ölenlerin hepsinin Tayland vatandaşı olduğuna inanılıyor.

Yangının kesin nedeni henüz belli değilken Sawang Rojanathammasathan Kurtarma Vakfı yetkilileri, kulübün duvarlarındaki yanıcı akustik köpüğün yangının mekana yayılma hızını arttırmış olabileceğini söyledi.

Tayland Başbakanı Prayuth Chan-ocha Cuma günü yaptığı açıklamada, kurbanların ailelerinin yetkililerden yardım alacaklarını söyledi ve ülke çapındaki eğlence mekanlarını uygun acil çıkışların ve güvenlik önlemlerinin alınmasını sağlamaya çağırdı.

Bu, Tayland'da bir gece kulübünde çıkan ilk ölümcül yangın değil.

2009'da Bangkok'ta Yeni Yıl'ın erken saatlerinde Santika Club'da çıkan yangında 60'tan fazla kişi hayatını kaybetmişti. Kulübün sahibi de dahil olmak üzere iki adam 2011'de hapse atıldı.

Tayland'ın popüler turistik destinasyonu Phuket'te 2012 yılında bir gece kulübünde çıkan yangında dört kişi öldü ve bir düzine kadar kişi de yaralandı.


KAYNAK: BBC