Taylor Swift: 2023'te Spotify'da En Çok Dinlenen Sanatçı

Yılın kişisi, Taylor Swift.

Müzik dinleme uygulaması olan Spotify'ın yıl boyunca en çok etkileşim alan, Spotify hesaba özel özetleri 29 Kasım'da yayınlandı. Spotify kullanıcılarının yıl boyunca hangi şarkıcıları, hangi türleri dinlediğini gösteren özetler daha yayınlamadan dikkati üstüne toplamıştı.

2023 yılında albümleri, turu, müziği sürekli konuşulan Taylor Swift, Spotify'da dünyada en çok dinlenen sanatçı oldu. Billboard 200 tarihinde listenin ilk 10'unda 5 albümünü birden bulunduran Taylor Swift'in bunu başaran yaşayan tek sanatçı olması Spotify'daki bu başarısının da normal olduğunun göstergesi aslında.

İlk albümü olan, 2006 yılında çıkardığı Taylor Swift adlı country tarzda albümü ile müzik hayatına başlayan Taylor Swift, devamında Fearless, Speak Now, Red, 1989, Reputation albümleri ile devam etti. Hayranları gün geçtikçe artan sanatçının bu dönem içerisinde country tarzdan pop tarzına geçti ve kendisini geliştirmeye devam etti. 2017 yılında yayınladığı Reputation albümünden sonra müzik şirketinden ayrılan Taylor Swift kendi müzik şirketini kurdu. 2019 yılında Lover albümü ile devam etti. Pandemi sürecinde Folklore ve Evermore albümlerini çıkaran şarkıcı, eski müzik şirketinde kalan eski albümlerinin hakları için albümlerini tekrar kaydetmeye başlamasıyla dikkatleri üzerine çekti. Fearless, Red albümlerini tekrar yayınlayan şarkıcı bu arada yeni albüm yaparak 2022 yılında Midnights albümünü yayınladı. 2023'te Speak Now, 1989 albümlerini de tekrar kaydeden Taylor Swift hem eski şarkılarını tekrardan hatırlattı hem de eski albümlerinde yayınlayamadığı şarkılarını yayınladı.

Şarkılarında kalp kırıklıkları, sevinç, üzüntü gibi duyguları kendi hayatından yola çıkarak hayranlarına anlatmayı seven Taylor Swift sürekli eleştirilse de kendi yolundan giderek kendisine yapılan ayrımcılığa karşı savaşmaya devam ediyor. Kadın sanatçı olduğu için çoğu zaman sözleri, yaptığı iş küçümsenmeye çalışılıyor. Taylor Swift ise başarıları ve şarkı sözleri ile cevap vermeye devam ediyor. Tek istediği erkek sanatçılar gibi istediği konular hakkında şarkı yazmak, söylemek olan Taylor Swift, Forbes en güçlü kadınlar listesine girdi.

Taylor Swift'in müziğinde insanları çeken en önemli unsur bence hangi yaşta olursanız olun sizi genç hissettirmesi. Müziğini dinlerken kendi dünyanızdan çıkıp bir anda gençlik aşkı yaşadığınızı hissedebiliyorsunuz.

Müziği, özel hayatı, kedileri ile dikkati üzerine toplayan sanatçı Time dergisi tarafından Yılın Kişisi olarak seçildi.

Hayranları ile sürekli iletişim halinde olan sanatçı onlara gizli mesajlar vermeyi ve süprizler yapmayı seviyor. Spotify 2023'de en çok dinelenen sanatçı olduğu için Midnights albümünün The Til Dawn Edition versiyonunda yer alan ama sadece CD de yer verdiği You're Losing Me şarkısını yayınladı.

Yayınlamadığı eski albümlerini yayınlaması, yeni şarkılar çıkarması, The Eras turu belgeselinin sinemelarda gösterimde olması ve turuna devam etmesi ile Taylor Swift başarıları ile daha kendisinden çokça söz ettirecek gibi duruyor.