Taylor Swift bir şair mi?

Shakespeare uzmanı Taylor Swift'in gerçek bir şair olduğunu söylüyor.

William Shakespeare üzerine bir uzman, Taylor Swift'i tarihin en büyük yazarlarından bazılarıyla karşılaştırdı ve onun "gerçek bir şair" olduğunu söyledi.

Warwick Üniversitesi'nde eski bir Shakespeare profesörü olan akademisyen Sir Jonathan Bate, Swift'in sadece şov dünyasından daha fazlası olduğuna ve ilk albümünden de anlaşılan bir "edebi duyarlılığa" sahip olduğuna inandığını söyledi.

"Onun şarkı sözlerini dinlediğimde, ki bu coşkulu izleyicilerin çoğu ezbere biliyordu, ilk olarak 15 yıl önce sahip olduğum bir düşünceyi doğrulayarak geldim: Bu sadece birinci sınıf şov dünyası değil, Taylor Swift gerçek bir şair." dedi.

Sir Jonathan, şarkıcının büyük İngiliz oyun yazarından nasıl ilham aldığını, Love Story adlı şarkısı da dahil olmak üzere, onun karanlık anlarını daha hoş kılmak için yeniden yazmayı nasıl başardığını analiz etti. Akademisyen, şarkıyı "akılda kalıcı nakaratı, banjo ve mandolinin ustaca kullanımıyla neredeyse mükemmel bir pop şarkısı" olarak nitelendirdi.

Ayrıca Swift'in Ernest Hemingway, Robert Frost ve Emily Dickinson'a atıfta bulunduğu veya atıfta bulunduğu örnekleri de belirtti.