Tekler Tenisinde Hsieh Su-Wei'ye Veda

Tenis kortlarının sihirbazı, tekler kariyerini sonlandırdı.

Tayvanlı tenis oyuncusu Hsieh Su-Wei geçtiğimiz günlerde kariyerinin son tekler maçına çıktı.

Eski çiftler Dünya 1 numarası Hsieh Su-Wei kariyerinin son tekler maçını oynadı ve Avustralya Açık elemelerinde 11 numaralı seribaşı Anna Bondar'a 7-6(3), 6-4 yenildi. Tekler kariyerine kısaca göz atacak olursak 38 yaşındaki Hsieh, kariyerine 2001 yılında 31 maçlık bir galibiyet serisiyle başlamıştı ve 346 tekler turnuvası oynadı. Tayvanlı raket, Kadınlar Tenis Birliği (WTA) Turu seviyesinde üç tekler şampiyonluğu kazanarak kariyerinin en yüksek sıralaması olan 23 numaraya yükseldi ve 2021 Avustralya Açık'ta ilk Grand Slam çeyrek finaline ulaştı. Geçtiğimiz sezon Roland Garros ve Wimbledon çiftler şampiyonlukları elde eden Hsieh, kariyerine bu disiplinde devam edecek.

(2023 Wimbledon şampiyonları, Hsieh Su-Wei ve Barbora Styrcova. / Fotoğraf: @WTA X)

Yeni yılda Hsieh Su-Wei bu yılki Avustralya Açık’ın son tekler turnuvası olacağını duyurdu ve sosyal medya hesabında şunları yazdı: “Birçok gence herhangi bir kaynak olmadan da hayal kurabileceklerini ve hayallerinin peşinden gidebileceklerini söylemek istiyorum!”

Maddi açıdan zorluk çeken bir ailenin bireyi olan Hsieh, bulunduğu konuma tırnaklarıyla kazıyarak gelenlerden. Son yıllarda sponsoru olmadan mücadele eden ve oyun stili sebebiyle “sihirbaz” olarak adlandırılan Hsieh hakkında söylenmiş en güzel sözlerden biri Naomi Osaka’ya ait: “Bir tenis video oyunu oynuyor olsaydım Hsieh olarak oynardım.”

Oldukça geç keşfettiğim, keşfedince bırakamadığım Hsieh Su-Wei’yi umuyorum birkaç yıl daha çiftler disiplininde izlemeye devam ederiz.

(Hsieh kariyerinin son tekler maçında bizi sihrinden mahrum bırakmadı. / Video: @AustralianOpen X)