Yarı Final: Avustralya Açık (2. Bölüm)

2024 Avustralya Açık'ın erkeklerde tekler yarı final mücadelelerine göz atalım.

2024 Avustralya Açık, yarı final maçlarıyla hız kesmeden devam ediyor. Turnuvanın erkeklerde tekler yarı final mücadelelerine göz atalım.

İtalyan Jannik Sinner, Novak Djokovic'e 2195 gün sonra Avustralya Açık'taki ilk yenilgisini dört setlik müthiş bir maçla tattırdı. Sinner, Djokovic'i 6-1, 6-2, 6-7, 6-3 yenmesinin ardından pazar günü Daniil Medvedev karşısında ilk Grand Slam finaline çıkacak.

Sinner, kortta toplamda daha fazla vakit geçiren rakibinin yorgunluğundan faydalanmış gibiydi ve Sırp şampiyonun 2018'den beri ilk kez Melbourne’de yenilmesine sebep oldu. Sinner 28 basit hata yaparken Djokovic için bu sayı 54 idi. Genç tensiçi ayrıca Djokovic'in kullandığı ikinci servislerde puanların yüzde 54'ünü kazandı.

Maç sonrası basın toplantısında konuşan Djokovic, "Sinner bugün bana nazaran çok daha iyi oynadı." dedi. "Hem forehand hem de backhand tarafından topa hep çok güçlü vuruyordu. Nitekim bu konuda meşhurdur. Kendisi oldukça hızlı oynar ve agresif olmayı sever.

"Bu seri elbette bir gün sona erecekti. En azından iyi oynamadığım koşullar altında elimden gelen her şeyi yaptım ve ilk Slam'ini kazanmak için iyi bir şansa sahip bir rakete kaybettim. Hepsi bu kadar." diye ekledi.

Cuma gününün ikinci yarı finalinde Daniil Medvedev kariyerinde dördüncü kez iki set geriden gelip Alexander Zverev'i 5-7, 3-6, 7-6(4), 7-6(5), 6-3 ile geçti ve üçüncü Avustralya Açık finaline ulaştı.

Toplam 19. kez ama ilk defa bir büyük turnuvada karşılaşan ikiliden Medvedev, dördüncü set tie-break'inde yenilgiden iki puan uzaktaydı ama soğukkanlılığını koruyarak Rod Laver Arena'da 4 saat 18 dakikalık bir maratonun ardından altıncı Slam şampiyonluk maçına ulaştı.

Medvedev, "Dürüst olmak gerekirse ilk sette ikimizin de iyi oynamadığını düşünüyorum." dedi. "İkinci sette ilk sete göre biraz daha iyi oynadığımı düşünüyorum ama o çok iyi oynadı. Set 6-3 bitti. İki kez servis kırdırdım ve onun servis oyunlarında hiç şansım yoktu. Biraz kaybolmuş gibiydim ama üçüncü sette kendi kendime bu maçı kaybetsem bile kendimle gurur duymak istediğimi söyledim. Sonuna kadar savaşmak istiyordum ve kazanmayı başardım. Çok gururluyum!”

İkilinin birebir mücadelelerinde Zverev'e 12-7 üstünlük sağlayan 2021 Amerika Açık şampiyonu, Jannik Sinner’in 10 kez şampiyon olan Novak Djokovic'i dört sette mağlup etmesinin ardından 28 Ocak Pazar günü, İtalyan tenisçi karşısında ikinci büyük kupasını kaldırmayı hedefleyecek.