Teksas' da Dehşet! Güneşli Bir Günde Okul Nasıl Kan Gölüne Döndü?

18 yaşındaki şahıs, silahlı şekilde okula girerek ateş açtı. Çok sayıda ölü ve yaralı sonrasında şahıs etkisiz hale getirildi.

ABD bir başka okul saldırısının ardından sarsılırken, Meksika sınırına yakın olan Teksas'ta yaşanan dehşetle ilgili daha fazla ayrıntı ortaya çıkıyor.


Tanıklar, ebeveynleri tarafından kanlar içinde kalmış şekilde kucaklanan ve travma geçiren çocukları anlattı. Ötekiler ise sevdiklerinin ölümüyle ilgili yıkıcı gerçeklerle yüzleşmek zorunda kaldı.

Saldırı Nasıl Gerçekleşti?

Salı günü, San Antonio'nun yaklaşık 130 km batısındaki Uvalde'de, Mayıs ayının diğer hafta içi günleri gibi başladı.

Yerel saatle 08.00 civarında, kasaba merkezine yakın bir yerde, yaşları 7 ile 10 arasında değişen yaklaşık 600 öğrenci Robb İlkokuluna geliyordu.

O sabah şehrin diğer tarafında, Salvador Ramos, Amerika'nın en ölümcül kitlesel saldırılarından birinin temellerini atıyordu.

18 yaşındaki şahıs, korkunç bir ev hayatı yaşayan, yalnız biri olarak görülen, konuşma bozukluğu nedeniyle psikolojik sorunlara sahip biri olarak tanımlanıyordu. Şahıs, silah ve bol mühimmat taşıyan eski bir kamyonla olay yerinden kaçmadan önce büyükannesini tüfekle vurarak öldürdü.

Ramos, şehrin bir ucundan diğerine etrafına çarpa çarpa gittikten sonra arabasını Robb İlkokulu yakınlarındaki bir duvara çarptı. Çevredeki bazı vatandaşlar yardım etmek için araca yaklaştı.

Tanıkların söylemlerine göre ona yardım etmek için araca yaklaşanlara rastgele ateş eden şahıs, Uvalde Polis Departmanı'ndan iki memurun onu durdurma çabalarına rağmen okula girmeyi başardı. Destek isteyen polis memurları ateş hattından canlarını zor kurtardı.

Teksas Valisi Greg Abbott'a göre Ramos, yerel saat 11:32 itibariyle okula girdi ve 45 dakikalık rastgele ateş açıp öldürdüğü dehşet anları başladı.

Sosyal medyada paylaşılan videoda siyahlar içindeki bir şahsın tüfeğe benzeyen bir şeyle okulun yan kapısına doğru koştuğu görüldü.

Görgü tanıkları, çatışma başladığında çocukların kaçıştığını ve güvenli bir yere sığınmaya çalıştıklarını bildirdiler.

İki öğretmen eşliğinde bazı öğrenciler binadan kaçmayı ve okulun arkasında bulunan ağaçların arkasına saklanmayı başardı. İçeride kalanlar ise perdenin arkası veya banyo gibi tetikçinin görmeyeceği yerlere kaçtılar.

Öğretmenlerden Eva Mireles öğrencilerini korumaya çalışırken vurularak öldürüldü.

Mağdur ailelerden Adolfo Hernandez, yeğeninin yakın arkadaşının yüzünden vurulmasına tanık olduğu için ciddi bir travma yaşadığını bildirdi.

Destek ekibi olay yerine geldiğinde, sınıfta barikat kuran Ramos, kolluk kuvvetleriyle hesaplaşmaya hazırlandı. Karşılıklı açılan ateş sonucunda iki polis memurunun yaralandığı bildirildi.

Yakınlardaki bir sınır devriye memurunun sınıfa girip Ramosu'u kafasından vurarak onu etkisiz hale getirmesiyle katliam sona erdi.


Sonuçlar Trajik

Polis soruşturması başladığında çocuklarından haber almak için olay yerine akın eden veliler, kanlı manzarayla karşılaştıklarında paniklerini ve çığlıklarını gizleyemediler. Çocuklarının hayatını kaybettiğini öğrenen aileler hıçkırıklarla sinir krizi geçirdi.

Kayıplarının yasını tutan aileler ve travmalarla başa çıkmak zorunda olanlar, olayın tekrar yaşanmamasını dilediler.


KAYNAK: BBC