Ters Köşe Sonlarıyla Sizi Şaşırtacak Filmler -2-

5 ters köşe film önerisi.


1- The Perfection (2018)

Çok yetenekli bir viyolonsel sanatçısı annesinin hastalanmasının üzerinde bu tutkusuna ara vermek ve annesine bakmak zorunda kalır. Aradan geçen 10 yılın sonunda eski eğitmeniyle iletişime geçer ve çok yetenekli başka bir viyolonsel sanatçısıyla tanışma şansı yakalar. Arkadaşlıkları farklı bir seviyeye ulaşır ve birlikte güzel vakit geçirirler. Fakat başlarına gelen şeyler aslında olayların o kadar da masum olmadığını fark etmemizi sağlayacak. Filmin her noktasında ters köşe olacaksınız ve gerçekler açığa çıktıkça çok şaşıracaksınız. 

2- The Body (2012)

Morgdan kaybolan bir cesedi ve arkasındaki suçluyu konu alan gerilim dolu bir İspanyol filmi. Film sizi her geçmişe götürdüğünde dehşet dolu yeni şeyler öğreneceksiniz. Sizi bolca soru işaretiyle bırakacağım çünkü bu filmi kesinlikle izlemenizi öneririm. Filmin sonunda tahmin edemeyeceğiniz gerçeklerle karşı karşıya kalacaksınız.

3- A Simple Favor (2018)

Vlog çeken bir ev hanımı ve çok yoğun bir iş kadınının, çocuklarının arkadaşlıkları sayesinde tanışmasıyla filmimize başlıyoruz. Emily ve Stephanie birlikte sohbet etmeye ve vakit geçirmeye başlarlar. İş kadını Emily bir gün arkadaşı Stephanie’den küçük bir ricada bulunur. Bu rica ise oğlunu okuldan onun almasıdır. Bu masum bir istek gibi görünse de o telefon konuşmasından sonra Emily’den bir daha haber alınamaz. Stephanie ve Emily’nin kocası birlikte onu aramaya ve ona ne olduğunu çözmeye çalışırlar. Bu çalışmalar sonucunda kaybolmasının arkasındaki sırları öğreneceklerdir. Film gizemlerle dolu ve sırları keşfettiğinizde çok şaşıracaksınız.

4- Fight Club (1999)

Uykusuzluk hastalığından muzdarip olan Jack, terapilere gitmeye başlar. Bir gün yolları Tyler Durden ile kesişir ve hayatı değişir. Tyler Durden Jack’ı Fight Club ile tanıştırır. Bu film bir çok psikolojik ve sosyalojik mesaj içeriyor. İçeriği çok derin olan ve herkesin izlemesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. 

5- Fracture (2007)

Akıllı bir mühendis olan Ted, karısının onu aldattığını öğrenir ve onu öldürür. İşlediği cinayetten sonra kendisini ihbar eder. Dava kaybetmemeye takıntılı bir savcı, gerçeklerin ortada olduğu bu davayı kazanacağına emin bir şekilde üstlenir. Davanın detayları ortaya çıktıkça aslında bu davanın o kadar da basit olmadığını ve sırlarla dolu olduğunu fark eder. Bu basit dava savcı için bir vicdan ve adalet savaşına dönüşür. Vereceği kararlar davayı ve insanları farklı şekilde etkileyecektir.