Tesla resmen Türkiye'de

Beklenen an geldi.

Ünlü iş insanı Elon Musk'ın kurucusu olduğu ABD merkezli Tesla şirketi, 4 nisanda Türkiye'de faaliyetlerine başladığını açıklamasıyla büyük ilgi uyandırdı.

Elektrikli araç piyasasının liderlerinden olan Tesla, Türkiye'de ilk önce, Berlin fabrikasında üretilecek olan Model Y aracını satışa çıkardı. 3 farklı versiyonuyla satışa çıkan araç, 1 milyon 548 bin TL'lik başlangıç fiyatıyla sunuldu. Şirket, 10 bin TL karşılığında ön siparişler verilebileceğini ve ilk teslimatları mayıs ayında gerçekleştireceğini belirtti.

Tesla'nın Türkiye'deki en pahalı versiyonu ise, Model Y Performance oldu. Çift motorlu dört tekerlekten çekişe sahip otomobil 514 km menzile sahip ve fiyatı da 1 milyon 778 bin 832 TL olarak açıklandı.

Tesla'nın 'Supercharger' isimli şarj istasyonları ilk etapta İstanbul, Edirne, Bolu ve Ankara'da toplam 30 noktada olacağı belirtildi. Bu istasyonlarda Tesla araç sahipleri kW başına 7.30 TL, Tesla olmayan araçlarını şarj etmek isteyenler ise kW başına 8.60 TL ödeyecek. Ayrıca, ilk servis noktasını da İstanbul’a açacağı ve bu servis dışındaki kullanıcılarına mobil servislerle hizmet vereceği açıklandı.

Tesla şu an İstanbul Kanyon ve Akasya AVM'de sergileniyor. Sergilenen araçlar büyük ilgi uyandırıyor. Satın alınan araçlar yine bu avmlerden teslim alınabilecek. Merter'de ise ilk servisinin açılması bekleniyor.

Tesla'nın online olarak ön sipariş açmasının ardından ise sosyal medyada birçok kullanıcının, otomobili satın aldığı görüldü. Binlerce izlenme alan bu videolar farklı sosyal medya platformlarında viral oldu.