The Platform 2
Gelin sizlerle yeni yayımlanan The Platform 2 filmini inceleyelim.
Evettttt, nihayet kendini soluksuz izleten The Platform filminin 2.si 4 Ekim’de yayımlandı. The Platform 2, bu çukur kulenin bambaşka boyutunu ele alıyor. The Platform filminin sonunda Goreng’ın başlattığı dayanışma, The Platform 2 filminde gittikçe büyümüş ve dayanışma devrimi olmuştur. Kendilerini Vefakarlar diye nitelendiren bir grup insan, dayanışma devrimi çerçevesinde örgütlenmiş ve Goreng’ın çabalarını ve niyetini kendilerince şekillendirip adeta yasa haline getiren bu örgüt resmen çukur kulede yasa uygulayan iktidar haline gelmiştir.
Çukur kuledeki insanları manipüle ederek adaleti sağladığına inandıran ve gittikçe otorite sahibi olan Vefakarlar örgütü, herkesin kendi yemeğini yemesini sağlıyor, ölen insanların yemeğini adil bir şekilde pay edemeyecekleri için yok ediyorlar. Evet belki kafanızda Vefakarlar örgütünü adaleti sağlayan faydalı bir örgüt olarak canlandırsanızda adaleti sağlamak adı altında vahşetle göz dağı veren, en ufak yasalarına bile uymayanları barbar olarak nitelendirip her türlü barbarlığı yapmaktan geri durmayan bu örgüt bir süre çukur kuledeki insanları etkisi altına almayı başarsada daha sonrasında insanlar içinde bulundukları kaosun farkına varıyor bazıları daha çok yemek yemek için, bazıları kişisel sebeplerden olsada bu düzene dur demeye karar veriyorlar. Başı çekenlerden biri olan ve aynı zamanda ana karakterlerimizden olan Perempuan,
Filmin başında diğer insanlar gibi yasalara uyuyor ve uygulatıyordu fakat hücre arkadaşı Zamiati’nin ölmesiyle bu tarikatlaşmış örgütü ve yasalarını sorgulamaya başlamıştır.
Sonraki ay Perempuan yeni hücre arkadaşının aydınlatması ile örgütün gerçek yüzünü görmeye başlamıştır. Yine yeni hücre arkadaşıyla diğer birkaç insanı arkalarına alıp isyan çıkartmaya karar veriyorlar. Bu isyan bir yüzleşmeye dönüyor ve bu yüzleşmede kazanan olmuyor. Bu noktaya kadar The Platform filmi, amaçlar iyi olsada amaçlara giden yolların da en az amaçlar kadar mühim olduğunu bizlere anlatıyor. Otoritenin herkesin elinde olmaması gerektiğini, kolayca manipüle edilebileceğini güzelce aktarıyor.