The Seekers'ın Solisti Hayatını Kaybetti

Judith Durham 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Ünlü folk müziği grubu The Seekers'ın solisti olarak tanınan Avustralyalı müzisyen Judith Durham, 79 yaşında hayatını kaybetti.

Grubu 50 milyondan fazla plak sattı ve I'll Never Find Another You, I Am Australia ve Georgy Girl gibi hitlere sahip oldu.

1968'de gruptan ayrılıp kariyerine solo devam etti ve bir dizi stüdyo albümü yayınlamaya devam etti.

Avustralya başbakanı Anthony Albanese, Durham'ı "ulusal bir hazine" olarak nitelendirdi.

Sosyal medyada "Judith Durham, kimliğimizin yeni bir yönünü seslendirdi ve yeni nesil Avustralyalı sanatçılar için bir iz bırakmaya yardımcı oldu." diye yazdı. "Nezaketi çokça özlenecek, milletimize verdiği marşlar asla unutulmayacak."

Durham, 1995'te müziğe verdiği hizmetler için Avustralya Nişanı Madalyası (OAM) ve 2003'te Yüzüncü Yıl Madalyası dahil olmak üzere, uzun kariyeri boyunca birçok kez onurlandırıldı.

Ayrıca 2015 yılında Yılın Victorian'ı seçildi.

Melbourne'de doğan Durham, 1962'de Athol Guy, Keith Potger ve Bruce Woodley ile birlikte The Seekers'a katıldıktan sonra uluslararası üne kavuştu. Ertesi yıl, 20 yaşında grubun baş şarkıcısı oldu.

1967'de Yılın Avustralyalısı ödülünün ortak alıcıları olduktan bir yıl sonra, grup resmi olarak dağıldı, ancak birçok kez performans sergilemek için yeniden bir araya geldi.

Durham, ALS teşhisi konulduktan 30 yıl sonra ölen İngiliz piyanist ve müzik direktörü Ron Edgeworth ile 1969'da evlenmişti.


KAYNAK: BBC