The Time Traveler's Wife

The Time Traveler's Wife, Audrey Niffenegger'in aynı isimli romanından uyarlanan 2022 yapımı bir televizyon dizisidir.

Amerikalı yazar Audrey Niffenegger'ın ilk romanı olan ve 2003 yılında yayımlanan The Time Traveler's Wife adlı romanı 2009 yılında sinemaya uyarlanmıştı. Filmde başrolleri Rachel McAdams ve Eric Bana paylaşırken günümüzde HBO tarafından televizyona uyarlanan formatında ise herkesin Game of Thrones'dan tanıdığı Rose Leslie ve The Divergent Series'dan Theo James paylaşmakta. Yönetmen koltuğundaysa televizyon dizilerinin pilot bölümlerini yönetmesiyle tanınan David Nutter oturmaktadır. İlk bölümü 15 Mayıs 2022 tarihinde yayımlanan dizi toplamda altı bölümden oluşmakta.

Genetik bir bozukluğu olan başkarakterimiz Henry DeTamble (Theo James), beş yaşından beri kendi kontrolü dışında zaman yolculuğu yapmaktadır. Geçmişe ve geleceğe doğru yaptığı bu yolculuklarının çoğu ise geçmişe dönük ve kendi hayatının kesitlerinden oluşmaktadır. Hangi tarihe ve yere gideceği ise belirsiz olmasına rağmen bazı psikolojik ve baskı durumları bu yolculuğun oluşmasını tetikleyebilmektedir. Zamanda yol almaya başlamadan hemen önce öksürmeye başlaması ise kısa bir süre sonra başka bir zaman dilimine gideceğinin habercisidir. Yolculuk yaparken yanına hiçbir şey alamayan Henry, zamanda çıplak bir şekilde ziyaret etmesinden dolayı bu durum ona beslenme, giysi bulma, kaçma gibi durumlarda gelişmesine, zor anlarda kendini savunup korumasına ve hayatta kalma becerileri edinmesine neden olmuştur. Yirmi sekiz yaşına geldiğinde ise gelecekte eşi olacak olan Clare Abshire (Rose Leslie) ile kendi zaman çizelgesinde ilk defa karşılaşır ve Clare'in geçmişine doğruda yolculuk etmeye başlar. Clare ise Henry'yi altı yaşından beri tanımaktadır ve Henry'nin bir ziyaretinde kendisine söylemiş olduğu, onu ne zaman ziyaret edeceğine dair tarihleri not ederek geleceği zamanlarda Henry için giysi ve yiyecek bulundurur. Zamanla Henry'ye karşı duygular beslemeye başlayan Clare, Henry'nin ağzından kaçırması sonucunda gelecekte evli olduklarını öğrenir. En son Clare on sekiz yaşındayken görüşürler ve Henry bir sonraki görüşmelerinin iki yıl sonra olacağını söyler. Bu durumdan pek memnun olmayan Clare için ise artık bir bekleyiş başlamasına rağmen olaylar iki yıl sonra cereyan eder. Bu süre zarfının sonunda Henry'nin çalıştığı kütüphanede karşılaşmalarına rağmen Henry, Clare'i tanımamaktadır. Clare ise hayatında, ona görünen Henry'nin şu ana kadar olan en genç halini karşısında görmektedir. Bu karşılaşmadan sonra ise asıl hikâye başlar.

Bana göre akıcı ve merak duygusunu oldukça taze tutan The Time Traveler's Wife, keyifli bir vakit geçirmek isteyenlerin listesine eklemesi gereken dizilerden biridir.