The Wonderful Story Of Henry Sugar

Roald Dahl'ın Şeker Henry' nin İnanılmaz Öyküsü.

96. Oscar Ödülleri' nde En İyi Kısa Film (Canlı Aksiyon) dalında ödül alan film Roald Dahl öyküsünden uyarlamadır. Yönetmenliğini ve film senaryosunu Wes Anderson yapmıştır.

Film, ilk olarak yazar Roald Dahl'ın hikâyelerini nasıl yazdığından bahsetmesiyle başlıyor. Sonra Şeker Henry karakterini anlatmasıyla devam ediyor. Şeker Henry aileden zengin olan, lüks yaşamını tek başını sürdüren birisidir. Hayatında hiç çalışmayan Şeker Henry her zaman daha zengin olma hayali kurmuştur. Bir gün arkadaşında kalırken devasa kütüphanesinde diğerlerinden farklı bir kitap dikkatini çeker. Kitap gözlerini kullanmadan gören adamın raporunu yazan Doktor Chatterjee'dendir.

Şeker Henry baştan sona gözlerini kullanmadan gören Imdad Khan'nın öyküsünü okumaya başlar. Hikâyede Imdad Khan'ın doktorla nasıl tanıştığını, sihire merakını, bu yeteneği nasıl kazandığını ve doktorlar tam olarak çözemeden ölmesini anlatıyor. Şeker Henry hikâyeyi okuduktan sonra bu yeteneği elde etmek ve kumarda en iyi olmak için çabalamaya başlar.

Şeker Henry artık parada gözü olmayan, sadece ihtiyaç sahipleri için para kazanan bir karaktere dönüşmesini izlediğimiz film, öykünün yazarı Roald Dahl'ın bu değişik hayat hikâyesinden nasıl haberi olduğunu öğrenerek bitiyor.

Film Wes Anderson' ın 4 bölümlük kısa film serisi olan Kuğu, Fare Avcısı ve Zehir'in ilk filmidir. Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Dev Patel, Ben Kingsley, Richard Ayoade ve Rupert Friend'in yer aldığı film değişik bir anlatıma sahip. 2023 yılında yayınlanmış kırk dakikalık macera dolu sürükleyici filmi Netflix'de izleyebilirsiniz.