Tokyo Drift

Sadece arabalar, erkekler ve drift.

Hızlı ve Öfkeli serisinin üçüncü filmi olan Tokyo Drift (Tokyo Yarışı), 2006 yılında yayınlanmış ve Justin Lin tarafından yönetilmiştir.

Film genel olarak arabalar, erkekler ve bir kız etrafında dönüyor. Tabii ki bu kız için kavgalar ediliyor. Başrolde olan delikanlımız Sean yarış yapmadan duramıyor fakat daha 17 yaşında :) Başı sürekli belaya giriyor bu yüzden. Annesiyle oradan oraya taşınıyorlar. Ama Sean akıllanıyor mu dersiniz? Tabii ki hayır, asla. En son annesi de dayanamıyor ve babasının yanına yani Tokyo'ya gönderiyor.


Babası gelir gelmez hemen kuralları koyuyor. Yarış yok, araba yok. Sean peki bunları dinler mi? Asla. Okula başladığı günün akşamında hemen yarışçıların yerine gidiyor. Sadece gitmekle yetinmeyip bir de yarış yapıyor. Fakat drift(yanlama) yapmayı bilmediği için kaybediyor. Diyeceksiniz ki bu çocuğun arabası yoktu nasıl katılabildi? Şöyle ki oradaki adamlardan biri arabasını veriyor. Sadece merak ettiği için ama. Yarışın sonucunu ve bu yeni gelen elemanın kim olduğunu merak ediyor. Sean adamın arabasını tanınamaz hâle getiriyor bu yarış sonucunda elbette ve adam borcunu ödemek için onun için çalışmasını istiyor.

Filmin devamında Sean drift atmayı öğreniyor, başı yakuza ile belaya giriyor, âşık falan oluyor (şüpheli). Filmin sonunda da büyük bir yarış oluyor ve hiç beklemediğimiz(!) bir şey oluyor. Sean yarışı kazanıyor. Son dakikalarda da Vin Diesel görünüyor ve the end.

Filme 1.5 puan verdim Letterboxd'da. Yani izlerken bir şey düşünmeme gerek yoktu. Sadece arabalar ve biraz aptal bir ergeni izledim. Bana pek bir şey katmadı açıkçası. Neden bu kadar izlendiğini ve neden bu serinin devam ettiğini de anlamak güç açıkçası. Yani arabaları seviyorsanız izleyebilirsiniz. Güzel arabalar vardı :) İyi seyirler.