Town of Salem - Oyun İncelemesi


Dedektif ruhlu bir insan olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Bu oyunda, bu özelliğinizi test edebilirsiniz!


Town of Salem, takım esaslı, çevrimiçi, 'Salem Cadı Mahkemeleri' nden esinlenerek 'Town of Salem' adıyla piyasaya sürülmüş bir bilgisayar oyunudur. Oyunda pek çok mod bulunur, ancak en çok oynanan modda köy, mafya ve nötr olmak üzere 3 takım bulunur. Köy ve mafyanın oyunu kazanabilmesi için, birbirlerini yok etmesi gerekir. Nötrlerin oyunu kazanması için ise özel hedeflerini gerçekleştirmeleri gerekir. Bir lobide 15 kişi vardır ve köy takımı çoğunlukta başlar.


Oyunda gündüz ve gece olmak üzere 2 kısım vardır. Geceleri, her karakter kendine bir özellik verirmişse bunu gerçekleştirir, örneğin mafya takımından 'Mafioso' karakteri, birine saldırır, veya köy takımından 'Bodyguard', birini koruması altına alır. Sabahları ise geceleri bulunan kanıtlar çerçevesinde tartışılır, ve kimlerin mafya olduğu anlaşılmaya çalışır. Bir dakika kadar süren tartışma kısmından sonra, oylama kısmına geçilir. Bu kısımda oyundaki insanlar eğer isterler ise birini oylayabilirler. Eğer oylarlar ise oylanan kişi köyün ortasına alınır ve bu kişiye savunma hakkı tanınır, bu savunmanın sonunda 'suçlu', 'masum' veya 'çekimser' olarak oy kullanılabilir. Eğer oyların çoğunluğu 'masum' ise kişi, köyün ortasından iner, oyların çoğunluğu 'suçlu' ise kişi idam edilir.


Oyunu internet üzerinden, Steam üzerinden veya Android/iOS cihaz üzerinden oynayabilirsiniz. Ancak Steam'de oyunun ücreti 10 TL dir, ancak bunun karşılığında size Steam'e özel bir kostüm verilir. Oyun, Windows ve macOS için 14 Aralık 2014'te piyasaya sürülmüş, iOS ve Android'te ise 14 Ekim 2018'te piyasaya sürülmüştür.


Eğer canınız sıkılıyor ise, bu oyuna şans vermenizi tavsiye ederim. Ancak bu oyun İngilizce gerektiren bir oyun, çünkü oyunun sunucusunda ortak dil olan İngilizce konuşulmakta. İngilizce seviyeniz düşükse bile bu sizi caydırmamalıdır, bu oyun sizi İngilizce düşünmeye sevk edecektir, ki bence bir dilde düşünebilmek o dili öğrenmek için en gerekli kriterdir. :)