Tüyleri Diken Diken Eden Orta Çağ İşkence Aletleri

Orta Çağ’da kullanılan ve insanı ürperten işkence aletleri.

Orta Çağ işkence aletleri, acılı bir infazı amaçlar ve vahşet maksimum seviyededir. Bu akıl almaz işkence aletlerinden bazıları.

1) Raf (The Rack)

Kurbanın el ve ayakları çarklara bağlanır ve bu çarklar sarılarak kurbanın vücudu gerdirilir. Parçalanmadan önce vücut şaşırtıcı derecede uzayabiliyordu. 

2) Göğüs Yırtıcı

Isıtıldıktan sonra kullanılan bu alet kürtaj, zina veya başka bir suçla itham edilen kadınlarını göğüslerini vücutlarından koparmak veya parçalamak için kullanılırdı. Alet duvara sabit ise örümcek olarak adlandırılırdı. 

3) Testere

Kurbanın bacaklarından asılacağı bir platform ve büyük bir testereden oluşan bu aletin amacı kurbanın kanının başında toplanmasını sağlarken testere ile kurbanı yavaşça ikiye bölmektir. Bu sayede kanama minimum seviyede olur ve kurbanın bilinci uzun süre açık kalır. Testere vücudun ortalarına geldiğinde kurban bayılır veya ölmüş olurdu. 

4) Baş Kırıcı

Kurbanın kafası düzeneğe yerleştirilir ve vida mekanizması sıkılarak sıkıştırılırdı. Kurban direndiğinde kafatası patlatılır ve acılı bir ölüm gerçekleşirdi. 

5) Diz Ayırıcı

Adından da anlaşılacağı üzre kurbanın dizinin parçalanması için kullanılan bu alet, İspanyol engizisyonu sırasında sıklıkla kullanılırdı. Arkası vidalı iki çivili ahşap bloktan oluşan bu aletin vidaları sıkıldıkça çivili uçlar birbirine kenetlenir. Diz harici bölgelerde de kullanılmıştır.