Ukrayna Savaşı: Angela Merkel, Putin Hakkında Geri Adım Atmadı

Uzun zaman sonra ilk kez kameralar karşısın geçen Almanya eski şansölyesi Angela Merkel, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel, görevinden ayrılmasından bu yana yaptığı ilk büyük röportajda Vladimir Putin'i yönetme konusunda eleştirdiği sözlerini savundu.

Merkel iktidarda bulunduğu süre boyunca Putin rejimi ile olan ilişkileri yönetme şeklinden pişmanlık duymadığını söyledi.

Ayrıca Ukrayna'nın NATO'ya katılmasına karşı muhalefetini de savundu.

Bayan Merkel, Rusya ile iş dünyası liderliğindeki ilişkileri sürdürerek Almanya'yı savunmasız bırakmakla suçlanıyor.

Ayrıca, Avrupa ve Rusya'nın birbirini görmezden gelemeyecek komşular olduğunu açıklamalarına ekleyen Bayan Merkel, "Tüm farklılıklarımıza rağmen bir arada yaşamanın bir yolunu bulmalıyız." dedi.

İşgalden bu yana Batı'nın kapsamlı savunma yardımına rağmen ülkesi NATO ittifakının dışında kalan Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Almanya'nın 2008'deki açıklamalarını "yanlış bir hesap" olarak nitelendirdi.

Salı günü, altı ay önce görevi bırakan Bayan Merkel, Bay Zelensky'e "en yüksek saygıya" sahip olduğunu ve Ukraynalıların ülkeleri için savaşırken gösterdikleri "cesaret ve tutkudan" çok etkilendiğini söyledi.


KAYNAK: BBC