Ünlü Futbolcu Neymar Dolandırıcılık Davasıyla Karşı Karşıya

Brezilyalı futbolcu Neymar, Barcelona'da dolandırıcılık davasıyla yüz yüze geldi.

Futbolcu Neymar, Brezilya'dan Barselona'ya taşındıktan dokuz yıl sonra, transferle ilgili usulsüzlük iddiasıyla yargılanacak.

Yıllardır süren yasal süreçte, şu anda Paris Saint-Germain için oynayan Brezilyalı oyuncu, dolandırıcılık ve yolsuzlukla suçlanıyor.

Duruşmanın, Katar'daki Dünya Kupası'ndan bir ay önce, yani 17 Ekim'den itibaren iki hafta süreceği planlanıyor.

İspanyol raporlarına göre, Barcelona futbol kulübünün iki eski başkanı Josep Maria Bartomeu ve Sandro Rosell ile Neymar'ın ebeveynleri de aynı iddialarla karşı karşıya.

Davaya dahil olan herkes, Neymar'ın Brezilya kulübü Santos'tan ayrıldığında transfer ücretinin %40'ına hak sahibi olduğunu savunan yatırım fonu DIS'in iddialarını uzun süredir reddediyor.

DIS, transfer ücretinin bir kısmı gizlendiği için alması gerekenden çok daha azını aldığını söyledi.

Neymar'ın pahalı transfer ücretleri uzun süredir yasal tartışmaların gölgesinde kaldı.

Bir yıl önce Barcelona, ​​futbolcuyla 2017'de Paris St-Germain'e 222 milyon avro (185 milyon sterlin) transferini çevreleyen mahkeme dışı bir anlaşmaya vardı. Kulüp, o sırada aldığı milyonlarca avroyu geri ödemesi gerektiğini söyledi. Buna istinaden 2016 yılında yeni bir sözleşme imzaladı.

Neymar 1 adlı Santos'tan transferle ilgili daha önceki bir Barselona davasında, kulübe hareketteki usulsüzlükler nedeniyle 5.5 milyon€ para cezası ödemesi söylendi.


KAYNAK: BBC