Upgraded

Liar liar, pants on fire.

2024 yapımı olan Upgraded, Amazon Prime üzerinden izleyiciyle buluşmuş bir Amazon Original içeriği. Her ne kadar rom-com kategorisinde sunulsa da filmde çoğunlukla Ana(başroldeki kızımız)'nın yalanları ve iş hayatında ne kadar çabaladığını izliyoruz. Bu yalanlar başta beyaz olarak başlasa da bir noktada tabii ki arapsaçına dönüyor.

Sadece uçakta tanıştığı adama söylediği yalanlar, annesine hatta onun çevresindeki insanlara kadar yayılıyor. Bununla kalmayıp nihayetinde tabii ki bir gazetede yalanı ortaya çıkıyor. Herkese itiraf ediyor ve kovuluyor. Burdan sonrası ise sonuç bölümü ve tek tek her şey yoluna giriyor

Film Letterboxd'de 2.8 puan almış. Ortalama bir yapım diyebiliriz yani. Benim görüşlerime gelecek olursak film gerçekten ortalama bir yapım. 3 puan verdim. Filmin rom-com yanını pek göremedim açıkçası ama rahatsız edici gelmedi. Biraz Legally Blonde denemesi gibi olmuş diyebiliriz. Verilen toplumsal mesajların da yerinde kullanıldığını düşünüyorum. Spoiler olacak ama Claire'le çalışmayı seçip kovdurmaması çok yerinde bir hareketti bence. Her ne kadar Claire ona böyle davranmamış olsa da.

Sevmediğim kısımlara gelecek olursak 'rom' kısmı diyebiliriz. Başta kimyaları tutan iki kişiyle başlatıp sonrasında gıdım gıdım verilmesi biraz saçmaydı. Son 5 dakikada da oraya bağlayıp bitiriyorlar. Bu kadar mı peki? Hayır. Adam hakkında pek bir bilgiye sahip olamıyoruz film boyunca. Tahmin etmemiz gerekiyor belki de.

Özetlemek gerekirse öyle boş zamanlarınızda çerezlik izlemelik bir film. Çok düşündürtmeyen, vakit geçsin diye izlenebilecek bir film. Ben hakkında çok iyi yorumlar gördüm. Nasıl izlediğinize bağlı tabiki. Ne beklentiyle izleyeceksiniz mesela? Benim tavsiyem çok anlamlı ve derin bir şey izlemek istiyorsanız bunu izlemeyin. Ama diyorsanız ki beynimi çok yormasın işte doğru yerdesiniz. İyi seyirler.