W - Two Worlds K-Drama Yorumu

"Sen sadece bir hayalsin. Bir hiçsin. Sadece benim yarattığım bir karaktersin. Niye buraya geldin ve insanmış gibi davranıyorsun?''

Başrollerini Lee Jong Suk ve Han Hyo Joo’nun paylaştığı bu dizi 2016'da çıkmış ve çok ses getirmişti. Sevmeyen tek bir kişinin yorumunu gördüğümü bile hatırlamıyorum. Yorumuma geçmeden önce kısa bir şekilde dizinin konusuna göz atalım.

W, Kore’nin en çok satan webtoonlarından biridir. Webtoon, genç yaşta ailesi katledilen ve bundan sorumlu tutulan Kang Chul(Lee Jong Suk)’un hikayesini anlatmaktadır. Kang Chul’un tek amacı ailesinin katilini bulup onu adalete teslim etmektir. 
Webtoonun yazarı olan Oh Sung Moo - Yeon Joo'nun babası- günlerdir ortalarda gözükmemektedir. Yeon Joo(Han Hyo Joo), babasının çalışma odasına girdiğinde kendini birden bir otelin çatısında bulur. Ne olduğunu bile anlayamadan kanlar içinde yerde yatan Kang Chul’u görür. Yeon Joo pek başarılı bir doktor olmasa da bir risk alır ve yaptığı müdahaleyle Kang Chul’un hayatını kurtarır.

Dizi Hakkındaki Görüşlerim

Diziye başlarken fantastik bir romantik komedi izleyeceğimi düşünerek başlamıştım. Ama dizi sadece bundan ibaret değildi. Orijinal ve merak uyandırıcıya bir konuya sahip. Sizi sürekli birazdan ne olacak diye düşündürüp merak ettiriyor bir yandan da aksiyon sahneleriyle gerilmenize sebep oluyor. Devamında ne olacağını tahmin etmesi zor ve heyecanı dorukta tutan bir dizi. Diziyi izlerken 16 bölüm boyu aksiyonun devam edebileceğinin mümkün olmayacağını sanmıştım fakat senarist beni haksız çıkardı. Bazı sahneleri yüreğim ağzımda izledim diyebilirim. Katilin hamlelerini tahmin etmek güç olduğu gibi tek kötü karakter de o değildi. İki kötünün işe karışması olayların daha çok karmaşık hale gelmesine neden oluyor. Diziyi sadece K-Drama sevenlere değil aksiyon ve fantastik türünü seven dizi izleyicilerine de öneriyorum.