WordPress Nedir?

Wordpress hakkında

WordPress, PHP ile yazılmış ve MySQL / MariaDB veritabanı ile eşleştirilmiş ücretsiz ve açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemidir. En basit ifadeyle WordPress, işletmeleriniz ve bloglarınız için basit ve kolay web siteleri oluşturabileceğiniz ücretsiz ve açık bir platform, bir web sitesi oluşturucusudur. WordPress'te bilgilerinizi ekleyebileceğiniz ve bir web sitesi oluşturabileceğiniz şablonlar, eklentiler, farklı temalar ve çok daha fazlası dahil olmak üzere birçok özellik vardır. Web siteleri oluşturmanın başka yolları da var, ancak WordPress web siteleri oluşturmak için her zaman en popüler ve en çok kullanılan açık kaynaklı platform olmuştur. Neden bu kadar çok insanın WordPress'i başka bir platforma tercih ettiğini merak ediyor musunuz?

Esneklik ve Uyarlanabilirlik

WordPress'te küçük işletmelerden e-ticaret mağazalarına kadar hemen hemen her şeyi yapabilirsiniz. Ne yapmayı seçerseniz seçin, WordPress buna uyarlanabilir olacaktır.

Kullanıcı Dostu

Herhangi bir teknik uzmanlığınız olmasa bile, bir WordPress sitesi birkaç dakika içinde çalışır durumda olabilir. İhtiyacınız olan tek şey bir alan adı ve web barındırma hesabıdır. 

Temalar ve Eklentiler

WordPress temaları, sitenizin görünümü ve işlevleri konusunda size çok çeşitli seçenekler sunarken, eklentiler, alışveriş sepetleri, iletişim formları, galeriler ve daha fazlası gibi web sitenizin özel ihtiyaçlarını karşılayan özel işlevlerdir.  WordPress sitelerinin sayıları çok fazla olduğundan ve içeriği düzenli olarak güncellediklerinden, zamanlanmış ve optimize edilmiş içerik oluşturmalarına yardımcı olan eklentiler ve çeşitli araçlar içerirler.

WordPress.org vs WordPress.com - Hangisini Seçmeliyim?

İnsanlar genellikle yanlışlıkla .org ve .com'un aynı WordPress olduğuna inanırlar. 

WordPress.org seçmeniz, sitenizin web tasarımını değiştirme ve kişiselleştirme konusunda tam özgürlüğünüz olduğu anlamına gelir. (WordPress'in nasıl çalıştığını biliyorsanız önerilir). Kendi sitenizi oluştururken en özelleştirilebilir web sitesi oluşturucuyu elde edebilirsiniz. 

Öte yandan, WordPress.com, web sitenizle sizin için ilgilenir. Böylece web tasarımınızda daha az özgürlüğe sahip olursunuz. Ancak, daha kolay ve basittir (Yeni başlayan biriyseniz önerilir).

Bu avantajların yanı sıra, WordPress sitelerinin mobil uyumlu olması, yerleşik bir bloga sahip olması ve harika müşteri hizmetleri sunması da dahil olmak üzere insanların WordPress'i seçmek için daha da fazla nedeni vardır. Bunun dışında maliyetlendirme, birçok insanı bir web sitesi oluşturma konusunda uzak tutan faktörlerden biridir. Fakat ek premium hizmetleri tercih etmezseniz WordPress tamamen ücretsizdir.