Yaşayan En İyi Ses: Andrea Bocelli

Celine Dion "Tanrı'nın şarkı söyleyecek bir sesi olsaydı, Andrea Bocelli'ye çok benzerdi." demiştir. İşte dünyanın en sevilen tenörü!

Celine Dion "Tanrı'nın şarkı söyleyecek bir sesi olsaydı, Andrea Bocelli'ye çok benzerdi." demiştir. Plak yapımcısı David Foster Bocelli'nin sesini sık sık dünyanın en güzel sesi olarak tanımlar.

Andrea Angel Bocelli, 22 Eylül 1958'de İtalya'nın Toskana bölgesindeki Laiatico, Pisa'da doğdu. Altı yaşında piyano dersleri almaya başladı. Daha sonra flüt ve saksafon çaldı. Bocelli, doğuştan glokom hastasıydı. 12 yaşında bir futbol kazası sonucu beyin kanaması geçirdikten sonra tamamen kör oldu.Görme engeline rağmen, Andrea bir şarkıcı olarak büyük bir potansiyel gösterdi ve ilk yarışmasını henüz 14 yaşında Napoliten bir şarkı olan 'O Sole Mio' yorumuyla kazandı. Bununla birlikte, müzik Bocelli için doğru bir kariyer seçimi gibi görünmüyordu. Pisa Üniversitesi'nde hukuk okudu. Eğitimini finanse etmek için piyano barlarında ve gece kulüplerinde şarkı söyledi. Derecesini aldıktan sonra; bir müzik kariyerine karar vermeden ve tenor Franco Corelli ile şan eğitimi almadan önce, bir yıl boyunca devlet tarafından atanan bir avukat olarak avukatlık yaptı.


Bocelli ve Pavarotti

Bocelli'nin şarkı söylediği bir demo kaseti, İtalyan rock yıldızı Zucchero aracılığıyla Luciano Pavarotti'nin eline geçtiğinde, Bocelli'nin şansı değişti. Bocelli, Zucchero ile birlikte "Miserere" şarkısını seslendirdiği turneye davet edildi. Pavarotti, kariyerinin ilk günlerinde Bocelli'yi desteklemeye devam etti ve onu Modena'daki yıllık hayırseverlik gala konseri 'Pavarotti International'a davet etti. Pavarotti, Bocelli'nin sesinden çok etkilendi ve ikisi arkadaş oldu. Ertesi yıl Bocelli bir kayıt sözleşmesi imzaladı ve ilk albümü Il mare calmo della sera (1994) Avrupa'da daha fazla dikkat çekmesini sağladı. 1995'te "Con te partirò" single'ının yer aldığı Bocelli'yi çıkardı. Daha sonra şarkıyı Sarah Brightman ile İngilizce ("Time to Say Goodbye") olarak düet kaydetti ve her iki versiyon da hit oldu. Bocelli'nin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki popülaritesi, 1997'de önceki albümlerinden şarkılar toplayan ve sonunda dünya çapında 15 milyondan fazla kopya satan Romanza'nın piyasaya sürülmesiyle ve canlı programı Romanza in Concert: A Night in Toskana'nın PBS'de tekrar tekrar yayınlanmasıyla arttı.


Bocelli, Londra'nın efsanevi Eventim Apollo tiyatrosunda Nessun Dorma ve Time to Say Goodbye performansıyla 4000 seyirci tarafından ayakta alkışlandı.


Andrea Bocelli tarih yazdı 

Büyük İtalyan tenor, Milano'daki boş bir Duomo katedralinden, katedralin orgcusu Emanuele Vianelli'nin eşlik ettiği bir konseri canlı yayınladı.

Milano katedral konseri, ilk 24 saat içinde dünyanın dört bir yanından 28 milyondan fazla izlenme ile şimdiye kadarki en büyük klasik canlı yayını olarak rekor kırdı.