Yeni Tatil Gözdesi "VİLNİUS"

Yeni sıralamayla ekonomik tatil gözdesi

Bu yıl Avrupa'da bütçe tatili arayan gezginlerin gülümseyecek bir şeyleri var. Kıtadaki şehirlerde anket yapılan yeni bir rapor, destinasyonların %60'ında maliyetlerin düştüğünü ortaya çıkardı.

Birleşik Krallık Posta Ofisi'nin yıllık seyahat parası raporu, Avrupa genelinde 37 şehirdeki kısa molaların fiyatlarını hem genel olarak hem de konaklama, yemek ve kültürel atraksiyonlar gibi belirli kalemler için karşılaştırıyor.

İlk 10'a Doğu Avrupa destinasyonları hakimdir. İşte kıtanın en ucuz şehri

Litvanya'nın başkenti Vilnius, en yüksek değere sahip şehir unvanını geri aldı. Maliyetleri ikinci Lizbon'dan yüzde 10 daha düşük ve diğer 18 şehrin yarısından daha az.


Portekiz'de ikinci sırada yer alan Lizbon hala en değerli Batı Avrupa şehri. Üç yıldızlı konaklamanın ortalama maliyetindeki %26'lık artışa rağmen yemek, içecek ve diğer turistik ürünlerde fiyatlar hala iyi durumda. Fransa'daki Lille, konaklama maliyetlerindeki %30'luk düşüşün de yardımıyla yedi sıra yükselerek üçüncü sıraya yükseldi.

Avrupa'nın Tatil İçin En Pahalı Şehri Neresidir?

Araştırmada en pahalı destinasyon Amsterdam oldu. Bu, Hollanda şehrinin fiyatlarda %8,3'lük bir düşüş kaydetmesine rağmen, dokuzuncu en büyük düşüş oldu. Belfast, İngiltere'nin başkentleri arasında en pahalı olanıdır ve onu hemen Edinburgh takip etmektedir.

Avrupa'nın En Ucuz Şehri Vilnius'u Neden Ziyaret Etmelisiniz?

Vilnius, Litvanya'nın sevimli, cep boyutunda başkentidir. Zarif, pastel boyalı Eski Kent, UNESCO dünya mirası alanıdır. Gösterişli barok sivil binalardan gotik kiliselere kadar uzanan mimari karışımını dolaşarak saatler geçirebilirsiniz. Pembe taşlı, son derece süslü 15.yüzyıldan kalma St. Anne kilisesine ve aynı adı taşıyan meydandaki ışıltılı beyaz neo-klasik katedrale hayran kalacaksınız.


Binanın önünde Stebuklas (İngilizce'de "mucize" anlamına gelir)çinisini bulacaksınız. Bu, Sovyet işgaline karşın bir protesto eylemi olarak 23 Ağustos 1989'da Estonya, Letonya ve Litvanya'da iki milyon insan tarafından oluşturulan bir insan zinciri olan Baltık Yolu'nun (tarihin en uzun kesintisiz insan zinciri) başlangıç noktasını işaret ediyor.

Litvanya, 1990 yılında Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını ilan eden ilk cumhuriyet oldu ancak tarihinin bir yönünü başkentte gizlemiyor. Meslekler ve Özgürlük Mücadeleri Müzesi (Sovyet gizli polisinin eski karargâhı olarak kullanıldığı için daha yaygın olarak "KGB müzesi" olarak bilinir), Stalin'in güçleri tarafından Litvanyalılara yönelik zulmün ve kitlesel sınır dışı edilmenin güçlü bir kaydıdır. Bodrumda hapsedilen ve işkence görenlerin koşullarına üzücü bir bakışla karşılaşacaksınız.


Vilnius'ta Ucuza Nerede Yenir?

Ucuz yiyecek arayan bütçe gezginleri Vilnius'ta seçim yapmakta zorlanıyor. Şehir, Sovyet döneminden kalma yemekler sunan ucuz ve neşeli restoranlar olan kantinleriyle tanınır. Zilvino Restoranas'ta yaklaşık 3 $ karşılığında bir kase lezzet dolu pancar çorbası pancar çorbasının veya šiupininė sriuba'nın (takma adı akşamdan kalma çorba) tadını çıkarabilirsiniz. Sultiniai'de balandeliai adı verilen domuz dolması lahana rulolarını veya çok sevilen ulusal yemek cepelinai'yi (patates ve etli köfte) yiyebilirsiniz.