Her yeni bir yıla girerken değişmek zorunda mıyız?

Kendimizi her yeni bir yıla girerken değiştirmek, dönüştürmek ve geliştirmek zorunda mıyız gerçekten?

Her yeni bir yıla başlarken, herkes yenilik ve farklılık için çalışıyor. Her yeni yılda kendini değiştirmek ve farklı birine, daha iyi birine dönüşmeye çalışıyor.

Sosyal mecraların hayatımıza girişi ile bu durum sanki daha da arttı. Birileri çıkıp hadi dönüş diyor, yeni yılda yeni hedefler belirle ve kendinin en iyi versiyonu ol diyor. Neden? Neden dönüşmek zorundayız, neden olduğumuz hâlimizle en iyi olduğumuza inanmayalım? Neden olduğum kişinin en iyisi olmayayım?

Çünkü dünya her gün, her saniye yeni bir değişiklikle karşımızda. Her an her saniye yeni bir şeyler ekleniyor. Bu hızlı dönüşümün en temel sebebi teknoloji, yeni bilgilere kolayca erişiliyor olması. Yeni bilgiyi kapanlar o bilgiyi dönüştürüp üstüne bir yeni bilgi daha ekliyor ve biz bitmek bilmeyen değişimin içerisinde kendimizi de değiştirmek zorunda kalıyoruz.

Esasında biz bir şey yapmasak bile aslında her gün değişiyoruz. Sevdiklerimiz, izlediklerimiz, hobilerimiz biz yaşadığımız müddetçe değişiyor. Farkında bile değiliz. Değişimin belki de bizden istediği, bir yeniliği bizim yapmamızdır. Dünyadaki milyarlarca insan bir şey yapmadan biz yeniliği bulalım ve onu daha kimse söylemeden biz söyleyelim.

Kendimizi tüm bu karmaşanın arasında sürüklenen bir akıntıdan kurtaracak yeni bir şey bularak kurtarmamız gerekiyor sanırım. Bence kendimizi kurtarabiliriz, yeni bir benlik oluşturabiliriz.

Nasıl ve ne şekilde yapacağını aslında en iyi sen biliyorsun, hadi bu yıl yeni bir sen olma, değişiklik yapmayalım. Tam aksine geçmişe şöyle bir gidelim ve özünde sen kimdin? Neyi severdin? Bunları hatırlayalım.