Yerdeniz Öyküleri

Yerdeniz'de yaşayan Arren'in kendi karanlığından kurtulması.

Fırtınalı bir deniz yolculuğu ile başlayan film, Yerdeniz dünyasında her şeyin alt üst olduğunun alametleriyle devam ediyor. Ana karakter olan Arren babasını bıçakladıktan sonra kaçıyor ve tek başına yolda giderken baş büyücü Çevik Atmaca ile karşılaşıyor.

Ne yapacağını bilmeyen Arren, Çevik Atmaca'nın teklifiyle yolculuğa onunla devam ediyor. Çevik Atmaca ile çok da ileriyi tahmin edemedikleri yolculukta, konaklamak için durdukları bir kasabada dikkat çekmeye başlıyorlar. Arren'in büyülü kılıcı, Therru'yu kurtarması, insan ticareti yapanları kaçırması sebebiyle, Çevik Atmaca'yı düşmanı Cob fark ediyor ve Çevik Atmaca'nın kendisine gelmesi için her şeyi yapıyor.

2006 yapımı anime filmi Yerdeniz Öyküleri'nin yönetmeni Goro Miyazaki'dir. Ursula K. LeGuin'nin Yerdeniz adlı kitap serisinin uyarlamasıdır film. İlk önce Japonya'da manga olarak yayınlanmış sonra da anime filmi olarak uyarlaması yayınlanmıştır. Studio Ghibli yapımı fantastik macera türünde filmdir.

Yerdeniz Öyküleri filminde Arren'nin olumsuzluklara çok fazla odaklanmasından dolayı hatalar yapması ve gerçek hayatı yaşayamamasını anlatan film, izlerken Arren'nin sürekli ölümden kaçmasını ve ölümün var olduğu hayatı yaşamak istememesini görüyoruz.

Arren'in gerçek kendi benliği gölge olarak sürekli takip ederken Çevik Atmaca, Tenar ve Therru'nun sayesinde her şeyi kabullenmesi gerektiğini ve olumsuzluklara odaklanmaya devam ederse sonunun Cob gibi olacağını anlıyor.

Arren'in içsel çatışması üzerinden birçok gerçek sorunun üzerinde duran Yerdeniz Öyküleri filmi, görselliği, müziği ve fantastik yapısı ile kendisine çekiyor.