Yerebatan Sarnıcı'ndan Bakış

Gidilmesi ve gidilmişken tarihi yarımadanın gezgini olunması gereken bir rota: Yerebatan Sarnıcı

Tarihi yarımadanın eşsiz güzelliklerinden yalnızca biri. Suyun içinden yükselen ve sayısız gibi görünen mermer sütunları ve ürpertici olduğu kadar huzurlu hissettiren atmosferiyle bir anda içine hapsediyor gezip görenleri.

Uzun süren restorasyon sonucunda geçtiğimiz Temmuz ayında ziyaretçilere açılan sarnıç, restore edilen diğer tarihi eserlerin aksine oldukça güzel ve eski hissiyatını kaybetmez hale gelmiş. Işık ve renk şovları, sarnıcın ruhunu daha da yakından hissettiriyor.

Sarnıç, modern zamana ait heykellerle donatılmış. Bazı heykeller insanı iç yolculuğuna sürükleyerek kendini sorgulatıyorken bazı heykeller ufak bir tebessüm bıraktırıyor yüzlerde. Belirli aralıklarla ışık renginin ve seslerin değişmesi, beni en çok büyüleyen şey oldu. Belirli bir yere farklı etkenlerle odaklanmak, bir şeyin anlamının tek bir somut duruşa bağlı olmadığını gösteriyor.

Dilek tutmak adına halen daha suya atılan paralar, ters Medusa heykeli, bir anda sizi esir alan su damlaları… Gidilmesi ve gidilmişken tarihi yarımadanın gezgini olunması gereken bir rota!