Yeşilçam Efsaneleri; Ah Belinda

Yeşilçam'a ilgili olsanız da olmasanız da bu filmi mutlaka izlemelisiniz!

1986 Atıf Yılmaz yapım bu film Serap (Müjde Ar) adında modern ve başarılı bir tiyatro oyuncusunun hor gördüğü geleneksel ev hanımı kavramındaki o kadına dönüşmesini bu sayede de o kadınla empati kurmasını ve bir şekilde bu durumu içselleştirmesini konu alır.

İlk kez Belinda isimli bir şampuan reklamında oynamayı kabul eden Serap bu reklamda Naciye isimli bir ev hanımını canlandıracaktır fakat çekimler esnasında boyut değiştirir ve kendini Naciye olarak bulur. Çevresindeki kimseyi Serap olduğuna ikna edemeyen ve sonunda yolu akıl hastanesine kadar düşen Serap, tam da bu hayatı kabullunmeye başlamışken bir şekilde eski hayatına geri döner.

Altın portakal film festivalinden en iyi film en iyi yönetmen ve en iyi kadın oyuncu ödülleriyle dönen bu absürt komedi, o dönemin toplumsal problemlerine ilgi çekici bir biçimde parmak basması yönünden çok değerlidir. Film içerdiği fantastik ögeler sebebiyle de türk sinemasının çizgi dışı filmlerinden biridir aslında ama filmi fantastik bir film kategorisinde değerlendirmek de bence kesinlikle haksızlık olur. Özgün senaryosu, başarılı oyunculuklarıyla Ahh Belinda hala izlemediyseniz mutlaka izlemeniz gereken bir film.