Yuki Tsunoda'dan Tepki Çeken Hareket

Japon pilotun düşüncesiz hareketi F1 severler tarafından tepki çekti.

Yeni resmî adını yazarken akla karayı seçtiğimiz Visa Cash App RB Formula 1 Takımı, F1 sezonunun açılış yarışının son kilometreleri sırasında ve sonrasında kargaşa içindeydi.

Japon pilot Yuki Tsunoda, F1 gridindeki en huysuz sürücülerden biri olarak biliniyor. Red Bull'un desteklediği pilot, yarış haricinde oldukça sempatik olmakla birlikte yarış esnasında işler istediği gibi gitmediğinde kendisini kaybetmeye ve telsizden takıma bağırmaya meyilli. Ancak yeni sezonun Bahreyn'deki açılış yarışında Tsunoda'nın öfke patlamaları yalnız kelimelerle sınırlı kalmadı.

Tsunoda bitiş çizgisini bir diğer RB pilotu Daniel Ricciardo'nun hemen arkasında geçti. Japon pilot, soğuma turunun sekizinci virajında takımın Ricciardo lehine aldığı kararı protesto etme amacıyla viraja daldı ve bu hareketi beklemeyen takım arkadaşını düşüncesizce geçti. Tsunoda'nın bu hareketi başta Ricciardo ve birçok F1 seyircisi tarafından tepki çekti.

(Yuki Tsunoda ve Daniel Ricciardo, Bahreyn Grand Prix öncesi padokta.)

Tsunoda'nın öfke dolu tavrı yarış sonunda alınan bir takım kararının sonucuydu. RB takımı, Tsunoda'nın öndeki Haas sürücüsü Kevin Magnussen'i geçememesi üzerine sürücülerine pozisyon değiştirmelerini emretti. Ricciardo yumuşak hamur nedeniyle lastik avantajına sahipti. Japon sürücü telsizden sinirlendiğini belirtmiş olsa da takım emrine uydu. Ancak ardından Ricciardo Magnussen'e meydan okuyamayınca Tsunoda karara dair memnuniyetsizliğini dile getirmekten çekinmedi.

Ricciardo ise yarış sonrası yaptığı açıklamada, yarışın sonlarında yumuşak lastik kullanabileceği stratejisinin yarıştan önce RB ekibi tarafından zaten bildirildiğini ve dolayısıyla Yuki Tsunoda'nın buna şaşırmaması gerektiğini ifade etti.

Bütün bunların ötesinde bana göre yaşanların hepsi oldukça anlamsızdı. RB pilotlarının hedefinde olan Magnussen yarışı 12. sırada bitirirken Ricciardo ve Tsunoda 13. ve 14. sıralarda tamamladılar ve sadece ilk 10'a puan verildiğini düşünürsek neredeyse hiçbir şey elde edemediler.