Bir Türk Dizisi:Fİ

Keyifli Seyirler Dilerim.

Azra Kohen’in çok satan “Fi-Çi-Pi” üçlemesinden yola çıkılarak uyarlanan Fi, online izleme platformu puhutv'nin ilk orijinal yapımı olma özelliğini taşıyor.

Türkiye'nin ilk internet dizilerinden biri olan ve şüphesiz sektörün 'iyilerinden' diyebileceğimiz  yapımını mercek altına alacağız bugün. Dizinin kadrosu ile başlamak istiyorum çünkü kadro son derece heyecan verici... Sırf ekibi için izlemeye değer olduğunu düşünüyorum.

Bir polemik konusu olan Ozan Güven ile başlayabiliriz saymaya çünkü filmin başrollerinden biri kendisi. Kadronun yıldızı ise şahsi fikrimii konuşturmak gerekirse elbette Serenay Sarıkaya. Bununla da sınırlı değil, kadroda parlayan farklı yıldızlar da var... Büşre Develi, Berrak Tüzünataç, Osman Sonant, Mehmet Günsür ve Tülay Günal gibi... 

Dizinin konusuna gelelim.

Psikiyatr Can Manay’ın aşık olduğu Duru’ya ulaşabilmek ve onu hayatına dahil edebilmek için göze aldıklarının hikayesidir. Karanlık ve kirli bir geçmişe sahip olan Can Manay, Duru’yu etkileyebilmek için hem onun hem de sevgilisi Deniz’in hayatına dost gibi sızar. Gazeteci Özge Egeli’nin Can Manay’a röportaj esnasında sorduğu soru ve sonrasında değişen hayatıyla daha da hırslanması ise, Can Manay’ın hayatında beklenmedik sürprizlere neden olur.

Son olarak yazımızı Fi, Çi, Pi üçlemesinin ilk romanı olan Fi’de yer alan; “bu kitap herkes için yazılmadı. Farkındalığın ne kadar önemli olduğunu, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını, asıl değerli olanın bizim için önemsizleştirilmeye çalışıldığını fark etmiş ya da fark etmeye hazır herkes için yazıldı, gerisiyse hikaye…” sözleriyle sonlandırıyoruz.

Keyifli Seyirler Dilerim.