Diziler İle Hayatını Değiştir

Diziler, insanların hayatında düşünülenden daha büyük bir rol oynar.

Dünya’da iki tip insan vardır: Biri her gün farklı dizi veya film izleyip önceki gün izlediğini unutanlar; bir diğeri ise uzun soluklu bir diziyi defalarca baştan sona tekrar tekrar izleyenler.

Bu yazıda ikincisi üzerinde duracağız. İşte bu ikinci tip insanlar bağlanır. Sadece defalarca izlemekle kalmaz hayatlarına da işler dizideki karakter, konu, eşyalar, kostümler… 

Mesela bu tip seyirci kendi hayatında da dizinin başrol karakterine dönüşüverir. Onun gibi düşünüp onun sevdiği şeyleri yapmaya başlar. Tüm bunlar bilinçdışı gelişir tabii. Karaktere olan uzun süreli maruziyet, ister istemez kişinin hayatındaki kararları da bir hayli etkiler. İnsanlara olan davranışları, konuşma tarzı ve hatta duruşu bile o karaktere bürünür. 

Bunun hem pozitif hem de negatif yanları olabilir tabii. Eğer karakterimiz özgüvenli, ne yaptığını bilen, başarılı ve iyi bir karakterse insanların hayatları da olumlu şekilde etkilenir ve iyilikleri artarken, iş ve okul hayatlarında da ileriye doğru emin adımlar atabilir yaşamlarını mükemmele yakın şekilde düzenleyebililer. 

Amma velakin, karakter; depresif bir ruh halinde, kendini bilmez tavırlar sergileyen “bad boy” havası taşıyan bir tipteyse… İşte o zaman bu insanlar hayatlarının negatif yönde etkilenmesini istemiyorlarsa, hemen o diziyi kapatmalı ve kendilerine, üstte bahsedildiği tipte başrol barındıran bir dizi bulmalı ve hayatını düzene sokmak için ilk adımı atmalı. Çünkü unutmamalı ki ne demişler: “Üzüm üzüme baka baka kararır”. Gördüğün, izlediğin şeye dönüşürsün.