Eisenhower Matrisi ile Zaman Yönetimi

Aciliyeti olan işler mi önemli olan işler mi?

Düne bakıp 'keşke şöyle yapsaydım bugün daha rahat olurdum' dediğimiz zamanlar çok olmuştur. Zaman su gibi akıp geçiyor ve onu doğru kullanan için zaman en değerli yatırımlardan daha çok getirisi olan bir sermaye.

Günlük hayatta sürekli hareket, değişim ve gelişim halindeyiz. Haliyle birçok işimiz birikiyor ve ne yapacağımızı nereden başlayacağımızı bilemeyerek işleri daha da çözülemeyecek hale getiriyoruz. Gelin parmağımıza sıkışan yüzüğü canımız acımadan çıkarmanın faydalı yollarından birini öğrenelim.

Zaman yönetimi deyince akla ilk gelmesi gereken yöntemlerden biridir Eisenhower Matrisi. Eisenhower Matrisi işlerimizi aciliyetlerine göre sınıflandırarak verimli bir çalışma süreci ve sonucu yaşamamızı sağlar. 'Acil olan çoğu iş önemli değildir, önemli olan her iş de acil değildir'.

Zamanı yönetirken aciliyetine veya önemine göre sınıflandırmak ve sıralamak size kalmış. Ancak sıralamayı yaptığınızda işinizin hem önemli hem acil olduğunu görüyorsanız onu ilk sıraya almanızda fayda var. İşinizin acil ancak çok da önemli olmadığını düşünüyorsanız ve yapmanız gereken diğer önemli ve acil işler sizi bekliyorsa yapabilecek birine devretmeniz yararınızadır. Unutmayın zaman kıymetli, yapılacak iş çok. Listenizde gözünüze çarpan önemli değil ve acil de değil dediğiniz işinizi sonraya bırakmanız zaman tasarrufu sağlayacaktır. Ancak acil olmayıp önemli olan işinizi sonraya bırakmak yerine ne zaman yapacağınızı planlamak hayat kurtarıcı nitelikte.

Herkese zaman tasarruflu günler.