İnternet Explorer Emekliye Ayrılıyor!

Microsoft, 27 yıl sonra Internet Explorer'ı emekliye ayırıyor.

Microsoft, 27 yıl sonra Internet Explorer'ın tüketici sürümünü kullanımdan kaldırıyor.

Geçen yıl planlarını açıklayan şirket, Internet Explorer 11'i son versiyon olarak hayata geçirdi.

Internet Explorer ilk kez 1995 yılında Windows masaüstü bilgisayarlarında piyasa sürüldü ve 2004 yılında pazarın %95'ini ele geçirdi.

Lakin bu günlerde tüketicinin daha çok Google Chrome, Safari veya Mozilla Firefox kullanmayı tercih etmesi nedeniyle artık eski popülaritesini kaybetmiş durumda.

Akıllı telefonların yükselişiyle diğer tarayıcıların mobil alana da yönlenmesi, Internet Explorer'a muhtemel ölümcül darbeyi getirmiş oldu.

Microsoft'a bağlı kalmak isteyen kullanıcılar, Windows 10'un yanı sıra 2015'te piyasaya sürülen Microsoft Edge'e yönlendiriliyor.

Microsoft, eski masaüstü tarayıcısına erişimin Windows 8.1, Windows 7 ve Windows 10'un sınırlı sürümleri dahil olmak üzere eski Windows sürümlerinde sürdüleceğini bildirdi.

1995'te Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates'in, Windows 95'in ve onunla birlikte Internet Explorer'ın "her masada ve her evde, Microsoft yazılımını çalıştıran bir mikro bilgisayar" vizyonu, artık çevirmeli internetin geçmiş dönemini anımsatıyor gibi görünse de, Internet Explorer, bu yolu şekillendiren en önemli araçlardan biri olarak hatırlanacak.


KAYNAK: BBC