New Money 101: Belirgin zengin görünümüne nasıl sahip olursunuz? / How do you get the distinctly rich look?

New Money trendini birlikte inceleyelim.

Bundan birkaç hafta önceki yazımda sizlere zamansız ve trendlerden uzak Old Money stilinden ve yapıtaşlarından bahsetmiştim.(İlgili yazıya dilerseniz aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.)

https://typelish.com/b/old-money-101-cabasiz-zengin-gorunumune-nasil-sahip-olursunuz-how-do-you-get-the-effortlessly-107085

Bu hafta ise bu trendin tam tersi New Money'den ve günümüz moda sektöründeki etkisinden bahsetmek istiyorum.

"New Money" nedir?

Literatürdeki anlamına baktığımızda new money, servetini sonradan edinmiş ve yakın zamanda zengin olmuş kişileri veya aileleri ifade eder. Genelde bu kişiler güncel servetlerine ulaşmadan önce orta sınıf veya orta sınıfın altında hayat standartlarında yetişmiş kişilerdir. Bu kişiler önceden düşük bir ekonomik ve sosyal sınıfın parçası oldukları için günceldeki üst sınıf hayat standartlarını belli etme ihtiyacı duyarlar. Şimdiki new money kavramı ise bu kişilerin servet edinmeden önce ulaşamayacakları şeyleri yapma veya bunlara sahip olma olanağı sağladığını vurgulamak için kullanılan bir ifadedir. New Money stili de bu hayatın getirdiği üst düzey zenginliği ve gösterişi bariz şekilde belli etmek üzerine kurgulanmıştır.


Rihanna in Louis Vuitton Man 2024 Campaign

New Money Stili Özellikleri:

  • New Money Stili, sadelikten uzak ve gösterişli parçaları kapsar.
  • Genel olarak canlı renk tonları tercih edilir.
  • Kıyafetlerde logoların ve monogromların yoğun olması tercih edilir.
  • Sezonluk trendlerle yakın ilişki içindedir.
  • Çoğunlukla yeni ön plana çıkmış ya da uzun zamandır new money stilinde olan markalar tercih edilir.
  • Parçalar çoğunlukla klasik ve resmi formdan çok uzaktır.
  • Bu stil sürdürülebilirlikten oldukça uzaktır. Zamansız parçalardan ziyade sezonluk parçalar ya da müşterilerin kişisel zevkleri doğrultusunda üretilmiş parçalar ön plana çıkar.

New Money Stilinde Aksesuar Kullanımı:

Aksesuarlar direkt olarak servetin yansıtıcısı olduğundan bu stilde aksesuarlar çok büyük önem taşır. Bunun yanında gerçek deri ve kürk kullanımı da oldukça fazladır. Günümüz moda endüstrisinde özellikle kürk kullanıma dair çok ciddi fikir ayrılıkları olsa ve birçok marka son yıllarda gerçek kürk kullanımını bıraksa da kürkler hala new money stilinin en büyük yapıtaşlarından birini oluşturur. New Money stiline örnek olabilecek aksesuarları aşağıda bulabilirsiniz.

Cartier - Juste en Clou bracelet full of diamond

Rolex - Datejust full of diamond

Rihanna & Asap Rocky on Louis Vuitton fur coat

Kris Jenner and Kylie Jenner posed with matching crocodile Hermés bags.