SEO Uyumlu İçerik Yazmak

Web siteniz için uygun bir içerik yazısı yazmak istiyorsanız aradığınız soruların cevabını yazımda bulabilirsiniz.

Dijital dünya ve sosyal medya mecralarında, istenilen aksiyonu alabilmek için en etkili yöntemlerden biri de web site içerikleri üretmektir. Seo uyumlu web site içeriği nedir? Nelere dikkat edilmelidir? Hepsi ve daha fazlasını yazımda bulabilirsiniz.

Seo uyumlu içerik nedir ?

Seo uyumlu içerik tanımını yapamadan sizlere önce seo hakkında bilgi verebilecek yazımın linkini paylaşmak istiyorum. Böylece seo'nun tanımını ve detaylarını inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Seo uyumlu içerik; kullanıcıların ilgisini çekebilecek belirli anahtar kelimelerin kullanıldığı,kullanıcılara hitap edecek, web sitesi ile uyumlu içeriklerdir. Arama motoru dostu kabul edildiğinde, web sitesinin tıklama oranlarını yükseltecek önemli etkenlerden biridir.

Arama motorlarında ilk sıralara gelebilmek için içeriklerimizde nelere dikkat etmeliyiz ?
  • Öncelikle İçerik Konusu Belirlenmelidir

Kullanıcıların isteklerini karşılayabilecek içeriklerin üretilmesi için özgün ve evergreen içerik konuları belirlenmelidir. İçerik başlığı ve yayınlanacak içerikler özgün olmalı, rakiplerin içerikleri incelenmeli fakat birebir aynı içerikler yazılmamalıdır.

  1. Anahtar kelime tercihi ve kullanım sıklığına dikkat edilmelidir.
  2. Yazım kurallarına dikkat edilmelidir.
  3. İçerik konusu anlatılırken maddeler halinde yazılmalıdır. Böylece okuyucular için daha okunaklı olacaktır.
  4. Yazılacak içeriğin başlık düzenine dikkat edilmelidir. "H1" etiketi mutlaka içerik yazısında bulunmalıdır. "H" etiketleri hiyerarşik düzenle kullanılmalıdır.
  5. Title ve meta açıklamaları uygun kelime sayısı kadar yazılmalıdır. Anahtar kelime title'da mutlaka kullanılmalıdır ancak aşırı kullanımı, arama motoru botları tarafından engellenebilir. Title; 50-60 karakter, meta 155-160 karakterden oluşmalıdır.
  6. İçerik yazıları içerisinde, linkleme çalışması gerçekleştirilmelidir. İç linkleme çalışmaları uygun kelimelere yapılmalıdır. Arama motoru botları tarafından sitenin farkındalığı artacaktır.
  7. İçerik yazıları, görseller ile desteklenmelidir. Görsellerin yerleştirileceği "img" etiketi içerisinde bulunan "alt" komutuna, içerik ile ilgili görsele ait seo uyumlu yazı yazılmalıdır. Alt komutu yazısı uzun olmamalıdır.
  • İçerik yazılarınızı sosyal medyadan paylaşın

Sosyal medya platformlarını ne kadar etkili kullanırsanız, içeriklerinizin okunma oranı da o kadar etkili olacaktır. Geniş kitlelere ulaşabilmek için içeriklerinizi sosyal medya platformlarından paylaşmanız, bu durum web sitesi trafiğinizi de arttıracaktır.

  • İçerik yazılarınızın sonuna sorular bölümü ekleyin

Kullanıcılar ile etkileşim halinde olmak hem web sitesi güvenilirliğini hem de web sitesi trafiğini arttıracak etmenlerdendir. Kullanıcılar ile birebir ilgilenmek amacıyla, paylaştığınız her içerik yazısının alt bölümüne okuyucuların soru sormasına yarayacak soru paylaşım alanı oluşturulmalıdır.

  • İçerik yazıları güncel olmalıdır.

İçerik yazılarının güncelliğini koruması önemli bir kriterdir. Güncel olmayan içeriklerin bulunduğu web sitesinin sayfasından hemen ayrılma oranı yüksek olacaktır. Arama motoru sıralamasında ilgili içerik sayfasının sıralaması olumsuz yönde etkilenecektir. Böyle durumlarla karşılaşmamak için içerik yazıları mutlaka güncel tutulmalıdır.